MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Dzień Strażaka we Włoszczowie. Zobacz kto został nagrodzony i kto awansował

NOWE
Dzień Strażaka we Włoszczowie. Zobacz kto został nagrodzony i kto awansował

Thiago Motta podjął decyzję. Media: Nadal będzie trenował Polaków

Thiago Motta podjął decyzję. Media: Nadal będzie trenował Polaków

Polecamy

Zbliża się 10. edycja Festiwalu Ekodzieło. Znamy program wydarzenia

Zbliża się 10. edycja Festiwalu Ekodzieło. Znamy program wydarzenia

Amerykański gigant medyczny zainwestuje w Skawinie 265 mln zł

NOWE
Amerykański gigant medyczny zainwestuje w Skawinie 265 mln zł

Mistrzostwa Województwa w Lekkiej Atletyce U18 i U20 w Goleniowie

Mistrzostwa Województwa w Lekkiej Atletyce U18 i U20 w Goleniowie