Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Przyszłość polskiej piłki? Ma dopiero 9 lat, a już jest w Manchesterze City!

Przyszłość polskiej piłki? Ma dopiero 9 lat, a już jest w Manchesterze City!

Tłumy na otwarciu sklepu Euro RTV AGD w Bytomiu! Co czekało na pierwszych klientów?

Tłumy na otwarciu sklepu Euro RTV AGD w Bytomiu! Co czekało na pierwszych klientów?

Polecamy

Przegląd tygodnia od 21.04 w Lądku-Zdroju

Przegląd tygodnia od 21.04 w Lądku-Zdroju

Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnicy, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnicy, (21.04-27.04.2024)

Przegląd tygodnia od 21.04 w Pieńsku

Przegląd tygodnia od 21.04 w Pieńsku