Wydarzenie potrwa od 12 lutego do 1 marca i odbędzie się w ośmiu regionach Polski w tym w Zachodniopomorskiem, a dokładnie w Szczecinie.
Podczas tej edycji zadaniem szefów kuchni jest przygotowanie pięciodaniowych tematycznych menu degustacyjnych, w których podzielą się z festiwalowymi gośćmi swoimi aktualnymi inspiracjami i pasjami kulinarnymi.
- Naszą inspiracją były zarówno najpiękniejsze tradycje restauracyjne, jak i zeszłoroczne odwiedziny Massimo Bottury na Fine Dining Week, dzięki marce Grundig - mówi Maciek Żakowski, współorganizator festiwalu. - Niezmiennie celem naszego wydarzenia jest promocja najwyższej jakości sztuki restauracyjnej.
Przygotowanego menu będzie można skosztować w specjalnej cenie 129 zł za osobę. W karcie m.in.: schab z dzika z wędzonymi ziemniakami z ogniska, zupa szparagowa z owczym serem, czy krem z topinamburu z rostbefem.
Do festiwalu zostały zgłoszone trzy restauracje w Szczecinie.
Więcej informacji (wraz z możliwością dokonania rezerwacji) na FineDiningWeek.pl
ZOBACZ TEŻ:
WIDEO: 60 Sekund Biznesu: Wolne niedziele, święta narodowe i brzydka pogoda. Wtedy zamawiamy najwięcej jedzenia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?