4 z 11
Poprzednie
Następne
Fine Dining Week. Kolejna odsłona festiwalu sztuki restauracyjnej w Łodzi RESTAURACJE I MENU
Quale - ul. Narutowicza 48, Łódź Menu A Zimowe opowieści1. Spadło z drzewa: parfait z kasztanów, chips z jarmużu, igły świerku, szarpana bułeczka żytnia, puder z palonego pora 2. Rusałka we mgłach: kwaśnica z palonej kapusty kiszonej, prażoki 3. Świerki i sosny nad strumykiem: smażony szczupak, marynowana szyszka, brukselka jarmużowa, sos drobiowo-warzywny & cytrynowy lód 4. Zima w środku lasu: comber z sarny, jałowiec, chrobotek reniferowy, konfitura z jarzębiny, szczawik motyli, uszak bzowy, veloute z pietruszki, chrust ze skorzonery 5. Słodki poranek z dzieciństwa: waniliowa kasza manna na mleku migdałowym, różane sklepienie, gorący sos malinowy Gwiazdka z nieba: mus z prażonych pistacji, żelka z bergamotki z pomarańczą, wata cukrowa