3 z 11
Poprzednie
Następne
Fine Dining Week. Kolejna odsłona festiwalu sztuki restauracyjnej w Łodzi RESTAURACJE I MENU
TABU - al. Piłsudskiego 14, Łódź Menu B Podróż dookoła Azji (ryby i owoce morza)1. Japonia - Nigiri z przegrzebkiem: masło miso, ryż, przegrzebek 2. Chiny - Baozi z krewetką: krewetka, pasta krewetkowa, sos sojowy, kolendra, ciasto 3. Korea - Zupa kimchi jjigae: kimchi, imbir, pasta gochujang, dymka, tofu 4. Wietnam - Cha Ca La Vong: polędwica z dorsza, kurkuma, galangal, czarny ryż, olej kolendrowy, rzepa, sos z trawy cytrynowej i tajskiej bazylii 5. Japonia - Japoński mille-feuille: ciastko miso, czekolada, krem yuzu, krem matcha, żelka wiśniowa