2 z 11
Poprzednie
Następne
Fine Dining Week. Kolejna odsłona festiwalu sztuki restauracyjnej w Łodzi RESTAURACJE I MENU
TABU - al. Piłsudskiego 14, Łódź Menu A Podróż dookoła Azji (mięso)1. Japonia - Nigiri z przegrzebkiem: masło miso, ryż, przegrzebek 2. Chiny - Baozi z wołowiną: marynowana wołowina, dymka, kolendra, chilli, imbir, ciasto drożdżowe 3. Korea - Zupa kimchi jjigae: kimchi, imbir, pasta gochujang, dymka, tofu, wieprzowina 4. Wietnam - Udo z kaczki: udo z kaczki, sos sojowy, imbir, mirin, ryż jaśminowy, pak choi, chilli, salsa mango, sos pomarańczowy 5. Japonia - Japoński mille-feuille: ciastko miso, czekolada, krem yuzu, krem matcha, żelka wiśniowa