Dzień Sushi w Łodzi obchodzono po raz 4 [ZDJĘCIA]

Alicja Zboińska
W podwórku przy ul. Piotrkowskiej 217 odbywa się czwarta edycja Łódzkiego Dnia Sushi.

Dużą popularnością cieszą się m.in. lodowe sushi czyli lody tajskie z różnymi polewami: musem truskawkowym, pulpą mango, toffi. Porcja kosztuje 16 zł.

Trzydzieści złotych trzeba natomiast zapłacić za porcję krewetek czy łososia z trawą. Swoje wyroby prezentuje tu osiem restauracji. Część przygotowała specjalne menu na to wydarzenie.

- Dziwne połączenie, ale dobre - tak swoje danie skomentował Damian z Łodzi, który spróbował krewetek z pomarańczami.
Na imprezę wybrał się w towarzystwie Ady i Piotra z Łodzi, którzy są wielkimi miłośnikami sushi.

- Próbowaliśmy nawet przyrządzić je sami, ale nie wyszło rewelacyjnie - mówią łodzianie. - Takim imprez powinno być więcej, można spróbować smaków, które nie są dostępne na co dzień. Dzięki temu sushi ma szansę stać się bardziej popularne.

Przy okazji imprezy można się było przekonać, na ile trudną sztuką jest kaligrafia, odbyły się tu bowiem warsztaty. Można też było zyskać zmywalny tatuaż z japońskimi motywami.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie