Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Doprawiony Pancio" w Łodzi. Lokal na Retkini w Łodzi po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Sprawdź MENU, CENY

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
Lokal na Retkini po "Kuchennych rewolucjach"
Lokal na Retkini po "Kuchennych rewolucjach" Agnieszka Jedlińska
W czwartek, 25 maja, na antenie telewizji TVN zobaczymy ostatni odcinek wiosennego sezonu "Kuchennych rewolucji". W tym odcinku Magda Gessler będzie rewolucjonizowała łódzki lokal. Słynna restauratorka zjawiła się na Retkini w lokalu "Pizza i kebab u Pańcia".

Kuchenne rewolucje w Łodzi

„Pizzę i kebab u Pancia” otworzył 24 letni Damian, zwany „Panciem”. Damian to wielki fan kebabów, przeprowadzając się do Łodzi na studia postanowił pracować, ale już u siebie - robiąc kebaby dla innych. Pieniądze na start dostał od mamy i po kilkudniowym szkoleniu u znajomego Turka, otworzył swój pierwszy biznes. Lokal po sklepie z drobiazgami z drugiej ręki został zaadaptowany na potrzeby gastronomii. Lokal wystartował w listopadzie ubiegłego roku. Własne placki, własne sosy i dobrej jakości mięso miały być przepisem na sukces.

Mimo, że Damiana wspiera doświadczona w prowadzeniu własnej działalności starsza siostra z mężem, interes wcale nie przynosił spodziewanych dochodów, a mieszkańców Retkini trudno było nakłonić do próbowania autorskiego menu. Gości brakowało, o pomoc poproszono więc Magdę Gessler. Słynna restauratorka od początku jest przekona, że pseudonim „Pancio” to nie przypadek. Damian uważa, że robi wszystko dobrze, a marketing nie jest mu potrzebny, bo wieść o jego kebabie rozniesie się po Łodzi pocztą pantoflową. W jaki sposób Magda Gessler wpłynie na „Pancia”, czy sprowadzi go na ziemię, naprawi, doprawi oraz przekona do skutecznej promocji?

Łódzki odcinek jest trzynastym i ostatnim w 26 sezonie kuchennych rewolucji. A Magda Gessler prowadzi ten program już od 13 lat. Czy ta liczba okaże się szczęśliwa dla właściciela retkińskiego lokalu?

Oto restauracje, które w Łodzi przeszły "Kuchenne rewolucje":

  • Impuls zmieniony "Pod jabłonką" Retkinia - 2010 rok - lokal nie istnieje
  • Imperium smaku zmienione w "Gorącą kiełbasiarnię" Bałuty - 2013 rok - lokal działa
  • El Fuego zmieniona w Kolorowe Gary Rąbień - 2015 rok - lokal działa
  • Montenegro (bez zmiany nazwy) Centrum - 2016 rok - lokal nie istnieje
  • Bistro Oliwka zmieniony w Bistro La Rosa - 2016 rok - lokal przeniesiony z Radogoszcza na Teofilów
  • El Toro (bez zmiany nazwy) Środmieście - 2017 rok - lokal nie istnieje
  • Famiglia per Amici zmieniła nazwę na Trattoria Bandiera Italiana Górna - 2018 rok - lokal działa
  • Włoszczyzna (bez zmiany nazwy) Piotrkowska - 2018 rok - lokal nie istnieje
  • Gargoły zmieniony w Imber Piotrkowska - 2021 rok - lokal działa
  • Pierogarnia Palce Lizać przemianowana na Doprawione Jabłkiem Milionowa - 2021 rok - lokal działa

Wśród nieudanych rewolucji znalazły się również Wałkowane z Piotrkowskiej 217, pizzeria Retka przemianowana na Kartofel budę oraz Bistro Galancie znane później jako Mammy Food.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Filip Chajzer o MBTM

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: "Doprawiony Pancio" w Łodzi. Lokal na Retkini w Łodzi po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Sprawdź MENU, CENY - Express Ilustrowany

Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto