Dinner In The Sky zaprasza na podniebne wydarzenia z okazji swoich 10. urodzin. Łodzianie będą mogli skorzystać z jubileuszowych propozycji 21 maja na rynku Manufaktury. Chętni będą mogli wybrać spośród kilku możliwości:
• Coffee Break in the Sky - poczęstunek we wczesnych godzinach popołudniowych. Na gości czekać będzie kawa i herbata wraz z przepysznym, słodkim deserem.
Czas trwania: 40 min. (w tym 15 min. w powietrzu)
Cena: 183 zł / osoba
• Dinner in the Sky - klasyka sama w sobie: pełny restauracyjny serwis trzydaniowy wraz z napojami i winem
Czas trwania: 70 min. (w tym 50 min. w powietrzu)
Cena: 389 zł / osoba
• Cocktail in the Sky - wieczorne podniesienia platformy, podczas których Szef Kuchni ustępuje miejsca barmanom, serwującym dla gości wyborne drinki
Czas trwania: 40 min. (w tym 15 min. w powietrzu)
Cena: 183 zł / osoba
Goście już dzisiaj mogą rezerwować swoje miejsca na platformie, wybierając konkretne pakiety we wskazanych miastach, dniach i godzinach. Formularz rezerwacyjny dostępny na: www.dinnerinthesky.info
***
Pomysłodawcami Dinner in the Sky byli David Ghysels i Stefan Kerkho, właściciele dwóch największych agencji eventowych w Belgii - Hakuna Matata (agencja kreatywna) i Fun Group (producent ekstremalnych wydarzeń). Podniebne wydarzenia szybko zyskały popularność, a inicjatywa została poszerzona o kolejne kraje.
Obecnie Dinner in the Sky jest dostępny w ponad 50 krajach, nie tylko w Europie, ale także w: USA, Brazylii, Australii, Japonii, Indiach, Dubaju, Południowej Afryce, Meksyku, Kanadzie i Chinach. Polacy po raz pierwszy mogli skorzystać z platformy w 2010 roku.
W Polsce premiera Dinner in the Sky odbyła się w Łodzi, rodzinnym mieście spółki Total Events, która posiada wyłączność na organizację podniebnych imprez w naszym kraju.
Dinner in the Sky odbywa się nad ziemią na platformie z 22 miejscami siedzącymi. Platformę na wysokość 40-50 metrów wynosi potężny 160 tonowy dźwig. Organizatorzy podkreślają, że zastosowane rozwiązania techniczne spełniają najwyższe standardy bezpieczeństwa, a sama platforma zbudowana została w Belgii pod kontrolą Rheinland TÜV.
Platforma funkcjonowała także jako loża widokowa podczas takich imprez jak mecze lub koncerty i przede wszystkim jako podniebna restauracja.
Warto dodać, że Dinner in the Sky znalazł się na liście "World's most extravagant meals" opublikowanej przez magazyn Forbes.
Zobacz także:
• 10. urodziny Manufaktury. Przed nami moc atrakcji! [PROGRAM]
• Noc Muzeów 2016 w Łodzi. 14 maja [PROGRAM]
• Juwenalia w Łodzi 2016. Uniwersytet Łódzki świętuje [PROGRAM]
• Koncerty w Łodzi. Sprawdźcie, kto zagra dla Was w maju!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?