Nowa karta dań jest autorskim pomysłem Mirosława Jabłońskiego, szefa kuchni andel's Hotelu. Zainspirował się on tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią. Są nimi oczywiście tradycja polska, niemiecka, żydowska i rosyjska.
W nowym menu można znaleźć takie potrawy, jak: śledź Maurycego, zupa Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski.
- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, postanowiłem zaczerpnąć z każdej z czterech tradycji kulinarnych - tłumaczy Mirosław Jabłoński.
Hotel andel's ma nadzieję, że łodzianie rozkochają się w tradycyjnym menu. Z tej okazji od 15 do 17 marca można skorzystać z promocji "4 dania 4 kultur" i spróbować czterech dań z nowej karty za 69 złotych na osobę.
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?