Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Cztery kultury w łódzkiej restauracji

Joanna Barczykowska (opr. mm)
M. Wyszkowski
W marcu, w restauracji Oskar's Bar mieszczącej się w hotelu andel's wprowadzono nową kartę dań. Szef kuchni postawił na kulinarne tradycje Łodzi, dlatego teraz możemy wybierać potrawy z "Menu dla czterech kultur".

Nowa karta dań jest autorskim pomysłem Mirosława Jabłońskiego, szefa kuchni andel's Hotelu. Zainspirował się on tradycjami kulinarnymi czterech narodowości, historycznie związanych z Łodzią. Są nimi oczywiście tradycja polska, niemiecka, żydowska i rosyjska.

W nowym menu można znaleźć takie potrawy, jak: śledź Maurycego, zupa Poznańskiego, żur staropolski czy befsztyk tatarski.

- Łódź zawsze fascynowała mnie swoim bogactwem kulturowym i historycznym. Planując nowe menu, postanowiłem zaczerpnąć z każdej z czterech tradycji kulinarnych - tłumaczy Mirosław Jabłoński.

Hotel andel's ma nadzieję, że łodzianie rozkochają się w tradycyjnym menu. Z tej okazji od 15 do 17 marca można skorzystać z promocji "4 dania 4 kultur" i spróbować czterech dań z nowej karty za 69 złotych na osobę.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto