RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Sondy » Czy popierasz protest licealistów z IV LO w Piotrkowie?
  • Czy popierasz protest licealistów z IV LO w Piotrkowie?
  • Czy popierasz protest licealistów z IV LO w Piotrkowie? k.renkiel@... 2012-02-08 15:10:32

Wątek do sondy: Czy popierasz protest licealistów z IV LO w Piotrkowie?
  • Czy popierasz protest licealistów z IV LO w Piotrkowie? Kaja (gość) 2012-02-09 00:00:48

Popieram, najmocniej jak tylko się da. Jako absolwentka wiele tej szkole zawdzięczam i przykro mi patrzeć, kiedy jest traktowana "po macoszemu".
  • Nie wiem o co cała ta afera? mRT (gość) 2012-02-10 01:12:20

Szkoła jak szkoła, uczyć można się w każdym budynku, a warunki w nowym będą chyba lepsze niż w starym mimo współdzielenia go z inną szkołą, poza tym co tym uczniom na tym zależy przecież oni i tak niedługo kończą tę szkołę. Mogę się założyć, że protest jest inspirowany i podżegany przez nauczycieli, którzy boją się redukcji etatów.
  • do wszystkich "zorientowanych" w temacie MM (gość) 2012-02-10 10:33:30

a szczególnie do "mrT": jeśli "nie wiesz" lub wydaje ci się, że "chyba" to przed ewentualnym zabraniem głosu na forum po raz kolejny lepiej "dowiedz" się czegoś "na pewno"...
  • popieram! głos (gość) 2012-02-11 22:04:20

Kaja napisał:

Popieram, najmocniej jak tylko się da. Jako absolwentka wiele tej szkole zawdzięczam i przykro mi patrzeć, kiedy jest traktowana "po macoszemu".

• Do mRT Absolwent 2007 (gość) 2012-02-11 22:24:49

,,poza tym co tym uczniom na tym zależy przecież oni i tak niedługo kończą tę szkołę.''

Są tacy, ale ja skończyłem TĘ SZKOŁĘ i TO JEST MOJA SZKOŁA! I
  • Popieram!!! Obiektywny obserwator (gość) 2012-02-18 20:18:09

To budujące jak uczniowie SAMI potrafią się zjednoczyć i walczyć o swoje... Nie poddają się tak łatwo- walczą do końca jak ich patron. To przywraca wiarę w młodzież...
  • widziałam słyszałam Anna (gość) 2012-03-01 17:17:28

W środę uczniowie protestowali głośno, a właściwie jedna uczennica bo poza nią nikt specjalnie się nie udzielał. Do tego kilkoro z osób (uczniów) z protestu się urwało bo widziałam jak odchodzili. Jeżeli szkoła liczy te ok. 30-40 osób które pikietowały przed Urzędem Miasta, to przepraszam bardzo - za mała jest ta szkoła by ją trzymać. Nie stać naszego miasta na tak drogą placówkę. A skoro przy Broniewskiego jest miejsce, to niech nie marudzą a wezmą się za solidną naukę i pokażą że warto nadal prowadzić IV LO jako osobną placówkę. Wszystko w Waszych rękach drodzy uczniowie. Za moich czasów IV LO nie było i jakoś żyliśmy a poziom w każdym z istniejących 3 liceów był bardzo wysoki. To tyle w tym temacie.
  • Do Anny Maria (gość) 2012-03-02 09:52:30

Po pierwsze - pikietowali ci uczniowie, którzy nie mieli w tym czasie lekcji, reszta była w szkole.
    Po drugie - przy Broniewskiego NIE MA MIEJSCA.
    To tyle w tym temacie.

KOD

POLECAMY