RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Wydarzenia » Kultura » Kultura ucieka ze Skierniewic
  • Sam jak paluch gość (gość) 2010-03-30 08:22:48

Czy artyści są aż tak bardzo zacofani cyfrowo!? Plakaty to przeżytek, trzeba korzystać z tego co ludzie wykorzystują 24 h na dobę - portale społecznościowe, lokalne, email, ngo.pl itd.! banalnie proste i nikt niczego nie ukradnie! Dziwne w dodatku, że tak świetny TR przez 15 lat nie dopracował się stałej publiczności. Czy jest, aż tak niszowy, że brakuje mu widzów w naszym kochanym Mieście? W dodatku żenujące jest, gdy 20 lat po PRL ludzie aktywni oglądają się tylko na pieniążki podatników z kasy publicznej miejskiego Ratusza. Tyle jest różnych funduszy zewnętrznych, no ale tam jest konkurencja ogólnopolska lub regionalna. Może za wysokie progi? Nie żal mi tych co chcą odejść ze Skierniewic, nie trzeba nam patriotów co kalają własne gniazdo. I szkoda, że frustracja przerasta aktywność społeczną.
  • Teatr Realistyczny Kajetan (gość) 2010-03-30 10:19:19

Teatr Realistyczny ma to do siebie , że jest realistyczny, a włodarze miasta nie lubią realiów dnia codziennego - jakieś parkingi, dziury w jezdniach, zgubione plakaty ,kogo wpuścić do radia a kogo nie, walka podjazdowa o wpływy tu i ówdzie...- zdecydowanie preferują fikcję literacką , której uosobieniem będzie pomnik Wokulskiego za jedyne 60 tysięcy...Jeszcze tysiąc ...i wystarczy na mosiężną tabliczkę , uwieczniającą nazwiska pomysłodawców..Pomnik infantylizmu, arogancji , ludzkiej pychy czy głupty ????? Cztery w jednym ???
  • do <Sam jak paluch> Marcin Foks (gość) 2010-03-30 15:25:18

Możesz nie lubić plakatów, nie uważać ich pozycji za ważką. Ja uważam, że prędzej plakaty w przestrzeni publicznej zostaną zastąpione przez wyświetlacze, niż zniknie ta forma informacji.

Powiedz, ile projektów z 'funduszy zewnętrznych' drogi Samie, napisałeś, koordynowałeś, promowałeś i rozliczyłeś? I oczywiście najważniejsze - na jakie cele?
    Kiedy przychodzi do celów, zaczynają się schody...
    Żeby to zrozumieć, trzeba wiedzieć co to znaczy robić kulturę niezależną.

Chyba, że satysfakcjonuje cię znalezienie środków na motorynkę z laserowym pompowaniem kół, podczas szukania na grabie.

O patriotyzmie nie mam chęci rozmawiać z nickiem-widmo-z-komentarzy. Frustrację przemilczę.
    Wybacz ton bliski Twojemu.
  • Sam jak paluch2 gość (gość) 2010-03-31 13:04:56

Niestety muszę przyznać, że innowacyjność i niszowość działań nie znajduje uznania w oczach urzędników. ech...
    i wybaczam Twoją łatwość do szufladkowania...
    a i kilka nie motorynkowych projektów się w życiu popełniło :)
  • ja (gość) 2012-02-09 22:13:22

KOD

POLECAMY