RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Wydarzenia » Kultura » Spotkanie na szczycie w sprawie Camerimage
  • MAM NADZIEJĘ, ŻE zYDOWICZ ZNAJDZIE GODNE MIEJSCE TUTAJ TO WIEŚ kultura (gość) 2010-02-08 16:29:48

a filmówka to tez nie to samo
  • Do bimbaaaamaaaa XXXX (gość) 2010-02-08 16:34:24

bimbam napisał:

a jeszcze cos propos zwrotu kosztów...ktoś wczoraj napisał, że się zwróci bodajże po 2 czy3 latach, a nie po 20, bo w miesiącu będą 1-3 takie imprezy jak Camerimage. Przepraszam ile?? A kto je wymyśli i ile będą warte, że zarobią tyle co festiwal??

no na pewno nie tacy jak , którzy kazdą wolną chwile spędzają przed kompem żeby pomawiać
  • TO SIĘ PODPISZ Z IMIENIA I NAZWISKA asd (gość) 2010-02-08 16:52:47

garde napisał:

stoper napisał:

Mądrali na tych stronach nie brakuje - ciekaw jestem , kto zostałby tutaj gdyby nalezało - zostawić swoje dane personalne pod tekstem swojej wypowiedzi - bo obecnie wpisują się -wizjonerzy -gdybalscy -prorocy - a brak prawie zupełnie wypowiedzi ekonomistów , finansistów , architektów......

Ja jestem ekonomistą i już wielokrotnie wypowiadałem się na forum, że budowa CŁC może być wielką szansą dla regionu na wzrost gospodarczy. Podobnie jest z kilkoma innymi spektakularnymi inwestycjami. W związku z nimi przychody Łodzi mogą zwiększyć się kilkakrotnie (zarówno bezpośrednie do budżetu jak i pośrednie do kieszeni przeciętnego obywatela). Tego typu inwestycje pociągają za sobą kolejne, nowe miejsca pracy, rozwój komunikacji w tym dróg, itd.

Jeśli chodzi o pozyskanie finansowania CŁC z UE to warunkiem rozpatrzenia każdego wniosku jest bezwarunkowe wyrażenie chęci zrealizowania inwestycji. Uchwała Rady Miasta w obecnej formie jest irracjonalna i z założenia w znacznym stopniu ogranicza szanse pozyskania pieniędzy unijnych.

Z ekonomicznego punktu widzenia, mimo gigantycznych kosztów budowy, inwestycja jest dobrym pomysłem. Jednak musi to być przemyślane pod względem finansowym i organizacyjnym. Miasto powinno wyrazić zgodę na budowę i przeznaczyć potrzebne pieniądze na prace projektowe, jednocześnie pilnując Pana Żydowicza i innych odpiowiedzialnych za projekt. Tak na prawdę to nie Żydowicz zarobi na CŁC ale miasto!

• Re ads lam (gość) 2010-02-08 17:50:03

HAHAHA-to dobre jest! Ale chyba nie liczysz na to,ze się podpisze! Taki on pewnie ekonomista,jak Kropiwnicki-ze o Żydowiczu nie wspomne.TA IMPREZA TO LIPA!! STRASZYŁ,ZE POJEDZIE GDZIE INDZIEJ-NIE MA GDZIE INDZIEJ-NIKT NIE JEST TAKI GŁUPI(I NIE MA JUŻ KROPIWNICKIEGO)
  • dzisiaj jestes lam czy bimbam? pytanko (gość) 2010-02-08 17:56:09

• ... bimbam (gość) 2010-02-08 18:12:02

XXXX napisał:

bimbam napisał:

a jeszcze cos propos zwrotu kosztów...ktoś wczoraj napisał, że się zwróci bodajże po 2 czy3 latach, a nie po 20, bo w miesiącu będą 1-3 takie imprezy jak Camerimage. Przepraszam ile?? A kto je wymyśli i ile będą warte, że zarobią tyle co festiwal??

no na pewno nie tacy jak , którzy kazdą wolną chwile spędzają przed kompem żeby pomawiać

kto pomawia? niewygodne pytania to pomawianie? ciekawe i widze moj post poszedl do moderacji, bo przeciez odpowiedziec dlaczego o CLC pisze sie codziennie nie mozna lol lepiej zglosic moderacji
    na drugi post tez nic nie odpowiedziales tylko wmawiasz mi ze pomawiam lol
  • www.strajokupacyjny.pl zobaczcie (gość) 2010-02-08 18:14:35

Zoobaczcie ile wpisów Łodzian, jak mieszkańcy motywują swoje opinie - a radni mają to w nosie, DLACZEGO?
    Bo wydawało im się, że przywiazali Zydowicza do Łodzi i będą nim pomiatać!?
  • Wpis zgłoszony do moderacji
  • ... bimbam (gość) 2010-02-08 20:10:23

a i jeszcze coś...nie mogę powiedzieć, że pan Pawłowski nie pisze neutralnie, bo artykuł jest miare neutralny..ale naprawdę chciałbym wiedzieć co się tak na ten temat uparł. Nie sugeruję, żadnych łapowek ani nic podobnego, bo nie znam cżłowieka i nie mam tez podstaw, ale wydaje mi sie to dziwne, że tyle tego...pytam wiec dlaczego pokazuje sie artykul za artykulem, jak niegdys ta czy inna gazeta pisala wciaz o AHE?
  • Lam, asd.. bimbam (gość) 2010-02-08 20:30:40

Wy też starajcie się pisać z klasą. Niech obelgami rzucają tylko zwolennicy. Można komentować, spierać się, ale bez obrażania.
    Niech zwolennicy nie obrażają przeciwników i rady, a przeciwnicy zwolenników, Żydowicza ani nikogo innego.
    Szanujmy się wzajemnie, to i dyskusja będzie na wyższym poziomie.
    Osobiście mam nadzieję, że pan Pawłowski poczeka z kolejnym artykułem do momentu, aż się coś wydarzy a nie będzie robił codziennie nowego artykułu o starych rzeczach, bo to się staje męczące.
    Mam też nadzieję, że jeśli dojdzie do negocjacji to obie strony spuszczą z tonu i nikt nie będzie twardo stał przy swoim. Musi być wilk syty i owca cała.
    Jak zwolennicy widzicie Poznań nie jest w 100% gotowy na coś takiego, więc pomyślcie, czy Łódź jest.
  • Dziękuję p.Pawłowskiemu, że pilotuje temat, tak (gość) 2010-02-08 21:47:19

wazki dla Łodzi.
    A bimbaaaaaaaammmmmmmmm nie musi tych artkułów czytać i przy kompie warować.
  • Przeczytajcie jak katowice walcza o Camerimage mam łzy w oczach (gość) 2010-02-08 22:09:29

http://www.mmsilesia.pl/9307/2010/2/8/katowice-oficjalnie-zglosza-sie-po-camerimage?category=kultura

co za wspaniali ludzie - nie to co Łódź
  • Ziew OsaJedynieSłuszny (gość) 2010-02-08 22:16:02

Bez urazy, ale każdy film, powieść, a nawet życie ma swój koniec. Skończcie z tą chryją. Albo zostaje albo spada. To jest nudne i męczące.
  • RE: asd (gość) 2010-02-08 22:21:46

bimbam napisał:

Wy też starajcie się pisać z klasą. Niech obelgami rzucają tylko zwolennicy. Można komentować, spierać się, ale bez obrażania.
    Niech zwolennicy nie obrażają przeciwników i rady, a przeciwnicy zwolenników, Żydowicza ani nikogo innego.
    Szanujmy się wzajemnie, to i dyskusja będzie na wyższym poziomie.
    Osobiście mam nadzieję, że pan Pawłowski poczeka z kolejnym artykułem do momentu, aż się coś wydarzy a nie będzie robił codziennie nowego artykułu o starych rzeczach, bo to się staje męczące.
    Mam też nadzieję, że jeśli dojdzie do negocjacji to obie strony spuszczą z tonu i nikt nie będzie twardo stał przy swoim. Musi być wilk syty i owca cała.
    Jak zwolennicy widzicie Poznań nie jest w 100% gotowy na coś takiego, więc pomyślcie, czy Łódź jest.

Tak napisałeś jakby było pole do dyskusji, Żydowicz mówi coś w stylu - 500 milionów na moją wizję a jak nie to się wynoszę. Stado klakierów klaszcze, z nimi nie da się dyskutować. oni mają wizję swojej przyszłości ALBO lekka praca za nasze podatki w CŁC ALBO będą musieli pracować mając wymagających szefów, wskaźniki wydajności itp... Z TYMI LUDŹMI NIE DA SIĘ KULTURALNIE DYSKUTOWAĆ. to po pierwsze nie są płatnicy podatków - bo by tak nie bredzili. a po drugie nie mają swoich przemyśleń - mają wizje Żydowicza.
  • nie martw się spada, spada... niunia (gość) 2010-02-08 23:14:23

i będzie ci jeszcze głupio, pewnie juz jest, jak inne miasta cieszą się bo kieruja sie innymi wartosciami niz ty.....
  • TV Silesia donosi, że Ibis (gość) 2010-02-09 00:16:54

I Katowice i Poznań chcą łączyć festiwale. Nie ma tam mowy o samodzielności. To fakt, że Katowice dają 300 mln. zł, ale na jakich warunkach. Dziś w TVS (lokalna tv) wypowiadał się Żydowicz (nomen omen z Torunia). Coś ta wypowiedź była mizerna. Piszę o tym bez krzty zawiści. Tak było.
  • W Łodzi Żydowicz tez chciał łaczyć festiwale oczywiscie w jednym budynku nnnn (gość) 2010-02-09 03:14:14

z kongresami i innymi - nikt go nie słuchał
  • CŁC spokojny (gość) 2010-02-09 19:52:29

Centrum Festiwalowe to naprawdę dobry pomysł ,którego finansowanie zacznie się zwracać,jeszcze przed jego oficjalnym otwarciem. Jak można pomijać oczywisty fakt ,że już przy budowie przybędzie dużo miejsc pracy a tym samym spowoduje to wśród pracodawców łódzkich konieczność lepszej dbałości o już zatrudnionych....Analogię można zaobserwować w wypadku ATLAS areny-przed jej powstaniem,przysłowiowy pies z kulawą nogą nie interesował się organizacją jakiejkolwiek imprezy na przyzwoitym poziomie w Łodzi...
    Jest mi obojętne jaka frakcja polityczna przyklepie powstanie CŁC i mam nadzieję ,że co zdolniejsi łodzianie młodszego pokolenia będą mieli możliwość znalezienia ciekawej i ambitnej pracy w Łodzi i że tutaj będą mogli zostawiać podatki ze swoich pensji......a nie w Stolycy....
  • .... chłopu nie zegarek nAOF (gość) 2010-02-10 18:56:16

http://www.mmsilesia.pl/9307/2010/2/8/katowice-oficjalnie-zglosza-sie-po-camerimage?districtChanged=true

Pod tą przestrzenią będzie z kolei miejsce na ogromną wielofunkcyjną salę o powierzchni 10 tys. m2 (pomieści od 10 do 15 tys. osób) oraz sale audytoryjnych, konferencyjnych, restauracji i punktów gastronomicznych. Koszt inwestycji to 300 mln złotych.

http://www.mmsilesia.pl/9198/2010/1/31/?districtChanged=true

Według zapewnień projekty wykonawcze obu inwestycji mają być gotowe w czerwcu. Później muszą zostać jeszcze zatwierdzone przez Komisję Europejską (ponad połowa z miliarda to unijne dofinansowanie), przetargi na roboty rozpoczną się najwcześniej pod koniec wakacji.
    W środku znajdą się dwie sale koncertowe, Wielka ma być jedną z największych w kraju. Ma stać się największym studiem nagraniowym w Polsce, pomieści 120-osobową orkiestrę i 100-osobowy chór. Wielką wagę przywiązano podczas projektowania do akustyki. Regulowany będzie sufit akustyczny oraz estrada, dzięki mechanicznym podestom. Koszt inwestycji to 259 mln złotych.

A Łódż zostaje ze swoimi "mądrymi" radnymi i równie bystrymi "wyborcami" referendalnymi.

KOD

POLECAMY