RSS   |    Newsletter   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Wydarzenia » Pijana wpadła do stawu
  • I znów badania poza kolejnośćią. pŁ (gość) 2009-10-29 08:03:14

Będziemy powtarzać aż do znudzenia - jest skandalem, żeby pijak miał zapewnione poza kolejką drogie badania w szpitalu i ew. pobyt w szpitalu.
    Ludzie czekają miesiącami na takie badania, latami nieraz o przyjęcie do szpitala (kilka miesięcy na wizytę u specjalisty, z pół roku na badania, potem znów z wynikiem do specjalisty, w końcu jeśli jest konieczność kolejne kilka lub kilkanaście miesięcy na przyjęcie do szpitala).
    A tymczasem co dzieje się z osobą pijaną, która upadła, wpadła itp? Ona czekać nie musi. A przecież niejako na własne życzenie pijak zapewnia sobie wszelkie urazy.
    Druga sprawa to płatność z takie usługi. Jeśli płaci składki - w porządku. Obsłużony być powinien, chociaż niekoniecznie poza kolejnością tylko dlatego, że leżał na ziemi. A co jeśli składek nie płaci? No cóż. Ścigać. Jak nie ma za co płacić, to na roboty publiczne. W tej chwili jest tak, że jest mu darowane, bo przecież i tak się od niego nic nie odzyska.
    I tak właśnie patologie i oszuści żyją na nasz koszt i kosztem naszego zdrowia - o czym wiedzą czekający miesiącami na przyjęcie do szpitala i badania.
  • 100% poparcia królik (gość) 2009-10-29 08:15:21

swietny komentarz. pijacy - wypad na koniec kolejki!
  • Tak właśnie jest. żona (gość) 2009-10-29 09:03:35

Mój mąż był w Barlickim na neurologii.Tak włąśnie było.Na badania przed szpiptalem czekał \"tylko\" 7 miesięcy od zapisania. Do specjalisty poszliśmy prywatnie (150 zł za wizytę). Jak już dostał skierowanie do szpitala to na przyjęcie czekał 5 miesięcy.W trakcie pobytu przywieźli kilka razy takich leżaków pijanych.
    Owszem opieka im się należy,ale nie może być tak żeby pijak z ulicy miał pierwszeństwo.Mój mąż rozważał czy nie napić się łyka piwka,nie zadzownić po karetkę i nie położyć się na chodniku.Ale wygrała uczciwość zasady.Dzięki temu ma kilkanaście czasu na leczenie \"w plecy\".
  • Niestety kawka (gość) 2009-10-29 18:53:50

W tym pojeb@nym kraju jest to jedyne wyjście. Ja już mam uzgodnioną sprawę ze znajomym ponieważ niedługo będę potrzebował rezonansu. Sprawa prosta - kładę się na schodach a on dzwoni po pogotowie.

KOD

POLECAMY