RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Wydarzenia » Trudno sprzątnąć po "burdelu na angliku" w XXX LO
  • Wątek do artykułu: Trudno sprzątnąć po "burdelu na angliku" w XXX LO
  • Wentylacji cd. Wentylatotr (gość) 2009-06-13 01:33:20

Czemuż to nauczyciele nie wykorzystali urlopów za zeszły rok-do dziś??? Mimo pism do dyr.D...A gdzie prawo tego KRAJU???? W po...!!!
  • dziwak kasia (gość) 2009-06-13 17:07:58

Juz taki czas po tej sprawie nikt nie wie co sie wydarzylo i co tak naprawde było jak to czytam to oczy roie jak piecio złotówki bo 3/4 to kłamstwo;/ Nie wiecie co sie wydarzyło to lepiej sie nie wtracajcie a dziennikarze jezeli chcecie cos pisac to piszczcie prawde a nie kłamiecie!!!
  • Daj cie spokoj kasia (gość) 2009-06-13 17:10:18

Ona nie uczt geografii ;/
  • Chyba powinienes sie lleczyc kasia (gość) 2009-06-13 17:13:56

Czlowieku nie znasz sprawy a własnie tak rodza sie ploty ludzie wy to macie siano w głowie naprawde nie wiecie to nie gadajcie jak anglistka sie zachowuje nadal tak samo a swieta przed kims robi !!
  • !!!!!jdjdj!!!!!! kasia (gość) 2009-06-13 17:16:03

A skad wiesz ze fakty? co chodzisz tam ??
  • pustaki kasia (gość) 2009-06-13 17:19:18

le-na ty to chyba tez masz problem ze soba nie wiesz ja to było to naprawde nie odzywaj sie bo przez takie osoby jak ty i dziennikarzy tworza sie ostre plotki !! Nie masz co robic ? To lepiej sobie zagraj w jakas gre logiczna a nie gadasz głupoty
  • Szkolnictwo w łodzi rodzic (gość) 2009-06-13 20:01:52

się sypie. Taki bałagan jest w wielu szkołach. Jest jedna szkoła blisko Bałuckiego rynku-dwie w jednym, gdzie jest jeszcze gorzej
  • wszyscy..... salamandra (gość) 2009-06-13 21:32:27

wszyscy tak piszecie, a czy wiecie o czym?wszyscy potraficie tylko brać i mówić co wam się należy!a co takiego zrobił p.Maciaszek dla tej szkoły?a no właśnie może poprostu nic - nie było trzeba nic robić,niczym się interesować ...A kto postawił te szkołę na nogi,kto wreszcie zaczął tam aktywnie działać?Zaczęły się wymagania to i zaczęły się pretensje!Wydaje wam się że stołek dyrektorski to ciepły pokoik,wygodny fotelik - tak może to wygląda z zewnątrz!To ciężka haruwa i zapier...żeby to wszystko utrzymac w ryzach.Dyrektor to nie sam Bóg,żeby był wszędzie i nad każdym czuwał.Trudno żeby za każdym chodził i każdego trzymał za ręke - w końcu jesteśmy dorośli (niestety nie wszyscy jak widać)Gnoić zawsze łatwiej, uciągnąć ten ciężar,to już chętnych tak wielu nie ma!
  • Za siebie!!! Salamander-dla odmiany... (gość) 2009-06-13 22:40:37

Jakie to przepiękne k/laureczki... Szkoda że jedynie od 2-jki osób??? A tak a^propos-\"wszyscy\"-??? Za wszystkich to mówili w każdym totalitaryźmie-do tego idziemy? Gdzie demokracja i wolność słowa? Jedno wiem po lekturze-NIE W XXX L.O..
  • porównanko czasu i przestrzeni... tak sobie goszczę (gość) 2009-06-14 01:24:04

Pisano co zrobił pan Tadeusz M.-klas bylo po sześć w każdym poziomie>teraz ledwie trzy!Średnia uczniów teraz i wtedy=niebo,a ziemia!Obecnośc ich czyli frekwencja-tak jak powyżej=padła na pysk!Jeszcze jest pare porównań...
  • Przestancie pisac głupoty kasia (gość) 2009-06-14 10:52:15

Tak sobie goszcze ! Jak bys weiedział to jest niz demogarficzny nie wiesz to po co sie odzywasz zajmij sie czyms innym a nie glupoty gadasz!!
  • kasiu i inni... tak sobie goszczę (gość) 2009-06-14 12:03:54

Upór/słodzenie... to też...to że 30-tka byla w rankingach zawsze w 1 dziesiatce szkół\"za\"Tadzia M.-teraz kończy 7dziesiątke...to tez\"niż\"ale nie demograficzny,a fakt do sprawdzenia i to tu-w internecie!Piękne czasy czytania i pojmowania...\"ze zrozumieniem\"...
  • opinia+fakt poczytuje... (gość) 2009-06-14 12:41:58

Swa drogą,dziwne zjawisko?Z XXXtki sie wylewa i niesie...to fakt-czyli szkola pada na ryj,a szefowa tej wciagajacej brei... stale i konsekwentnie rosnie...w szerz...i nie tylko?Matematycznie kula=ksztalt doskonaly,ale czy...?Pozdro oswiacie!
  • Chyba żart 2009-06-14 12:55:00

Powiedz mi gdzie zaczyna się a gdzie kończy zarówno opinia jak i fakt. Czy coś insynuujesz? Jeśli tak to co? No chyba że jest to efekt przeniesienia swoich kompleksów na inne osoby, bądź nieumiejętna próba ośmieszenie (ale chyba tylko w wyłącznie SIEBIE)
  • DO WSZYSTKICH 2009-06-14 14:38:18

Przestańcie w końcu wypowiadać się na tematy, o których nic, albo mało wiecie, czy też rzucać inwektywami na lewo i prawo. A tym bardziej szerzyć kłamstwo!
    Szanowni Państwo – Pani dyrektor jest bardzo dobrym dyrektorem – wymagającym i surowym w stosunku zarówno do nauczycieli jak i uczniów, a także do innych pracowników. W dodatku jej osądy i działania są niezwykle sprawiedliwe. Fakt ma wadę – zarządza liceum nie tylko swoją głową z doświadczeniem ale również swoim sercem. Taki szef to SKARB. Opieprzy kiedy trzeba ale również pochwali kiedy trzeba. U niej zawsze jest druga szansa – nikogo nie skreśla z miejsca. Nikt nie wiedział o tym nagraniu – nawet uczniowie (liczba wejść na film była NISKĄ dwucyfrową liczbą). Jak więc miała zareagować?
    Szanowny PANIE Wentylatorze – czyżby zżerała Cię zazdrość? Nie dosyć, że piszesz głupoty to jeszcze nieprawdziwe! Widzę, że prześwietliłeś dokładnie wszystkie koligacje w pracy – niestety błędnie, no cóż!! W sprawie tego odebrania urlopu, kochany Wentylatorku – a odbieraj go sobie ale nie kosztem dzieciaków – miło Cię widzieć w szkole (czasami). To właśnie takie odbierania urlopów doprowadzają do takiego a nie innego poglądu na zawód nauczyciela.
    Lola – przenieść ucznia niepełnoletniego do innej szkoły nie jest tak łatwo jak Ci się może wydawać.
    Belfrze XXXtki (pracująca także – to tez do Ciebie)– jeśli nie podoba Ci się praca w tym liceum, dlaczego ciągle tam pracujesz? Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że jeśli pracuje się w miejscu, którego się nie lubi, swoją pracę wykonuje się co najwyżej dostatecznie.
    gosciu – średnia „na oko”? Skąd wziąłeś/wzięłaś taki pomysł? W XXX LO (jak w każdej innej szkole) obowiązuje WSO (wewnątrzszkolny system oceniania) i PSO (przedmiotowy system oceniania), których to WSZYSCY nauczyciele musza przestrzegać [WSO można znaleźć na stronie, PSO w każdej pracowni). Jeśli jakiś nauczyciel nie przestrzega zapisów, trzeba to zgłosić – KAŻDE zgłoszenie jest szczegółowo analizowane!!
    Lidka ma rację, w każdej szkole znajdą się przykłady nauczycieli, którzy powinni już nie uczyć (bądź powinni przemyśleć swój sposób nauczania)
    Tak sobie goszcze – W jakich rankingach? Czego? Doprecyzuj, proszę.
    To właśnie przez takie ZAKŁAMANE artykuły przychodzi do nas taka a nie inna młodzież (część a nie wszyscy), a MY jesteśmy w stanie tak ich wyszkolić, że ZDAJĄ maturę (i to nawet dobrze) i DOSTAJĄ się na studia państwowe.
    Kocham swoje miejsce pracy i z dumą mogę je wpisać w swoje CV. Jeśli komuś nie odpowiada praca tutaj – jest gdzieś indziej – tylko trzeba d*** ruszyć!!
    TO JEST MOJA OPINIA – I TAK WYWARZONA (ale i tak nie wierzę, aby ktoś dotarł do tej linijki).
  • Teraz krócej 2009-06-14 14:49:23

gość... - pytasz się czemu zwolniła? Zapytaj się czemu nie przedłużyła - każdy młody nauczyciel rozpoczynający pracę w nowej szkole dostaje umowę na ROK. Pani S. ma WSZYSTKIE uprawnienia do wykonywania swojej pracy i wykonuje ją BARDZO starannie i sumiennie! A fakt, ze jest byłą studentką pana Ł. o niczym nie świadczy (a nie nauczał jej metodyki tylko któregoś z przedmiotów z działu praktycznej nauki języka; ciekawi mnie również fakt, dlaczego w innym miejscu pracy nie został nawet na rok- hmm??)
    To chyba wszystko :)
  • ad. Poprzednik... rodzic absolwenta-dzięki Bogu-bo się nie zemścicie (gość) 2009-06-14 15:18:19

Od tego cukru, wazeliny, smalcu i innych\"poślizgowych\"aż mdli...ale to cecha osobnicza!Panie/Mr- M.J.+škoda(jak sądzę...)wiadomo jak wszyscy sadzaPana, nazywaja-popytac prosze!Czemuż to brak więc odwagi cywilnej?Podpisac=jeszcze większa zasługa...!
  • Myli się Pan/i 2009-06-14 15:32:13

Skoro moje nazwisko jest już niemalże podane, pozwolę sobie odpowiedzieć. Nie, myli się Pan/i. To nie ja.
    A tak w ogóle to gdzie ta odwaga cywilna podziała się u Pana/Pani? Pozdrawiam :)
  • rodzic-ciąg dalszy rodzic absolwenta-dzięki Bogu-bo się nie zemścicie (gość) 2009-06-14 15:37:04

Pozdrawiam tez Panią Bogumiłę...udzielającą się...na resztę\"zasłona milczenia\"...
  • CD 2009-06-14 16:01:07

Szczerze mówiąc liczyłem na jakieś słowo typu \"przepraszam\" czy też \"mój błąd\" - przeliczyłem się. Ale i tak pozdrawiam :)
  • do wentylacji gość (gość) 2009-06-14 16:38:09

Nikt nienadaję się lepiej na ten stołek jak sama Pani D...W tej szkole pracuje banda nierobów,krętaczy i cwaniaków którzy myślą tylko o tym co im się należy.Panie wentylatorku ta szkoła to jedna wielka rodzina gdyby pan częściej bywał w szkole niż na zwolnieniach to wiedziałby pan o tym!!!ha ha ha
  • kocham swoją pracę :) zebra (gość) 2009-06-14 16:41:38

Co do kolegi, który kocha swoją pracę to się mu wcale nie dziwie, że kocha bo jak się zaczyna swoją karierę w gronie pedagogicznym od \"informowania\" pani D. o poczynaniach swoich kolegów - to znaczy, że podchodzi się naprawdę z sercem.. A to że klas w roczniku jest trzy ;) to zasługa tego, że przyjmujemy gimnazjalistów z naprawdę śladową ilością punktów..
  • o nierobach i cwaniakach zebra (gość) 2009-06-14 17:11:28

w XXX pracują naprawdę fajni ludzie. I sporo dla liceum robią. Rzecz w tym, że wiele razy spotykają się ze sprzeciwem \"władz\" a jak taki stan się utrzymuje to później już się im po prostu nie chce walczyć. Pani D. bardzo chętnie pomoc przyjmuje tylko potem jak coś jest \'nie halo\' to broni swojego tyłka. A co do Anglistki to jedyną jej winą jest to, że jeszcze chciała tam pracować bo o wulgarnym zachowaniu uczniów wobec niej było wiadomo od dawna a o dyscyplinę i kulturę to skutecznie się w szkole nie dbało. Kobieta jest jaka jest ale ona nie prowokowała. Po prostu się broniła a że tylko tak potrafi to tak wyszło.
  • kwestia kasy chłopak z XXX (gość) 2009-06-14 17:23:19

ktoś poruszył temat kasy za ksero. Myślę, że każdy uczeń nawet ten, który u pani J miał ndst z matmy umie policzyć że skoro w szkole jest ok 500 uczniów i każdy płaci 20 zł rocznie to daje 10000 zł rocznie. A mimo to uczeń nigdy w sekretariacie nic nie mógł kserować. Kto tą kasę bierze?
  • ranking prawde ci powie zuzia (gość) 2009-06-14 17:42:08

niż swoja drogą, tylko dziwne ze zauważalny tylko w tej szkole. jakoś gdzie indziej potrafią otworzyć 5 klas. i o Panu Maciaszku ani jednego złego słowa. szkoła zaczęła spadać w rankingach szybciej niż prędkość światła niestety za kadencji obecnej dyrektorki. faktów nikt nie zmieni. nawet dyrektorka, która nie chce spojrzeć prawdzie w oczy, że się nie nadaje.
  • Język angielski w XXX L.O. rodzic absolwenta-dzięki Bogu-bo się nie zemścicie (gość) 2009-06-14 22:59:32

Też mi zarzuty i opinie!Akurat jakie byly lekcje pana Łukasza,a jakie pani S.to wiadomo-byla 3a doświadczyla i z chęcią przedstawi tresci sposoby metody i rezultaty tych jakże przeciwnych osobistości,oni już dawno wnioski wyciągnęli-szczególnie po sprzedaży z\"narzutem\"cenowym\"obowiązkowego\"podręcznika do\"anglika\"przez panią S.-wbrew prawu nota bene!
  • kwestia kasy chłopak z XXX (gość) 2009-06-15 02:56:24

ktoś poruszył temat kasy za ksero. Myślę, że każdy uczeń nawet ten, który u pani J miał ndst z matmy umie policzyć że skoro w szkole jest ok 500 uczniów i każdy płaci 20 zł rocznie to daje 10000 zł rocznie. A mimo to uczeń nigdy w sekretariacie nic nie mógł kserować. Kto tą kasę bierze?
  • G**no zawsze płynie z góry:) Łukasz Kamiński (gość) 2009-06-15 21:28:29

O tym wiedział już Izaak Newton. Czytam teposy i wierzyć mi się nie chce. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Ułomne z nas istoty. Występują różne typy charakteru i czasami one do siebie ni jak nie pasują. Wszyscy jednak chcemy odnieść sukces w życiu. I tu (w zależności od charakteru) imamy się różnych środków aby tenże cel osiągnąć. Jedni na przykład ciężko pracują, gdyż wieżą, że dzięki temu zyskają szacunek i dobrobyt. Inni nie chcą brudzić rąk podczas pracy, wolą pobrudzić języki liżąc pewną część ciała. Ci wierzą, że to jest właśnie klucz do sukcesu (oni szacunek mają raczej w głębokim poważaniu). Są również ludzie, któży uwielbiają gdy im dobrze i regularnie czyścimy odbyt. Taki szef powinien mieć przy sobie kadrę NR 2. Są też tacy, którzy brzydzą się tym procederem. Ci zapewne używają mydła i wody. Oni powinni mieć przy sobie kadrę NR 1. Rzadko zdarza się, że zbierze się idealny zespół ludzi. Wię czego tu oczekiwać?! są równi i równiejsi. Równiejsi to ci, którzy chodzą bardzo wyprostowani. To dlatego, że nie mają garba od ciężkiej pracy. Jak jesteś równiejszy, to nie musisz się o nic martwić. Nawet pracować za bardzo nie musisz. I mówić możesz co chcesz (nawet, że białe jest czarne, a czarne jest białe). Od razu przypomina mi się sytuacja z flagą Izraela. Jak jesteś tylko równy, to choć stanąłbyś na głowie i zaklaskał uszami, biada tobie. Tak jest prawie wszędzie, więc czego oczekiwać po zwykłej szkole w Polsce. Co do pani S. to słyszałem coś o podręcznikach, ale nie wiem czy to prawda. Chętnie bym się dowiedział. Zaraz, co ja właściwie robię??? Marnuję swój cenny czas na coś, co nie ma najmniejszego sensu. G**no zawsze płynie z góry i trzeba stać ponad tym wszystkim, żeby nie dostać w głowę.
    Z wyrazami głębokiego poważania
    Łukasz Kamiński
  • Gdybyśmy mieli szkoły Marek (gość) 2009-06-15 22:46:17

normalne, ten chłopak powinien wylecieć z klasy na tzw. mordę, ponieważ szkół takich nie mamy, uczniowie gwałcą swoje koleżanki, leją nauczycieli. Niedługo będą bić tatusia i mamusię. Dobrze jest.
  • Łabędzi śpiew \"chocholi...\"?(ort.+gram.) Rada niepedagogiczna (gość) 2009-06-16 15:35:21

Delikatność czołgu, romantyczność betoniarki, słodycz Lukrecji...i teoretycznie załatwiła pani E. D. sprawę przy milczeniu zastraszonej wiekszości, krzyku i pouczeniach równiejszych...(poplecznikow),a część tytułu ucznia na \"B\" trwa,ale w placówce-nie jak opoka!Tępa wladza na chwilkę znów pozornie ma spokój,a teoretyczna winien na...Czujmy się jak zwykle w ojczyźnie!\"Miałeś chamie złoty róg\",ale już późno-czas wakacje zacząć...Może nie?Teraz tym bardziej wiadomo\"who is who\"...i kogo...na...posłuchanie przy nastepnym larum...A skutki...Do........%-]]]

KOD

POLECAMY