RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Wydarzenia » Gospodarcze » Koreańczycy postawili na Wieluń
  • Wątek do artykułu: Koreańczycy postawili na Wieluń
  • ad neotech Wielunianin (gość) 2007-10-02 11:24:22

Znam tą firmę. Magazyny odkupili od Patrol Group z Krakowa. Oferują ok 1300 zł brutto i nikt nie chce tam przyjść do pracy. Za tą kase toi chyba przyjdą niedobitki spod monopolowego
  • NEOTECH gość (gość) 2007-11-08 10:12:11

Praca na montażu -1000brutto+premia za przepracowany cały miesiąc,operator-1250+jw.
    Niedobitki?Już w tej chwili nie ma przyjęć,ale mają ludzi pod dostatkiem.
  • neotech-ładna bajka...wg korei pracownik neotech-u (gość) 2008-02-20 11:57:25

pracuje tam juz prawie pól roku i szczerze mówiąc chamstwo ze skur.... Koreańskie szefostwo lekceważy polskiego pracownika za każdym razem gdy jest to mozliwe. Niżej napisano wynagrodzenie...no cóz prawda jest taka, ze montaż dostaje 1000 brutto, ale na pramie to juz musisz zasłuzyc w inny sposób(juz poza zakładem pracy, m. in. w jakims barze lub innym ustronniejszym miejscu).
    Sprawa wyglada troche lepiej juz na produkcji gdzie dostaja po ok. 1250 zł brutto(ale maja nocki).
    Ten zakład to jedno wielkie oszustwo, połowie pracowników konczy sie umowa próbna juz na przełomie marca/kwietnia i z tego co wiem nie mają zamiaru jej przedużac-nie dziwie się za taka kase...

Na marginesie połowa koeańców jest na wizach turuystycznych więc jak to jest ze siedza tyle czasu hehhehe
  • w korei nie ma bajek!!!! bruno banan (gość) 2008-03-27 12:37:10

mali ludzie są chamscy z natury!! a poza tym czego można wymagac od ludzi którzy chcą tanią siłę roboczą( u nich nikt za tę kasę nie chce pracowac).jestem z wami rasistami!!!!
  • Zmuszają Pracowników do urlopów bezpłatnych Oszukany (gość) 2008-06-09 15:11:04

Czy to jest zgodne z prawem, że firma zmusza pracowników do podpisywania urlopów bezpłatnych? Jeżeli winy za przestój jest Pracodawca, to nie ma prawa zmuszać Pracowników do urlopów bezpłatnych! Co na yo PIP!?
  • chamstwo !!!!! Barack Olama (gość) 2009-03-12 11:47:15

chamstwo jest i to ze strony polaków,prym wiedzie Krzyworzeka(zainteresowani wiedzą o kogo chodzi),pozdrawiam donosicieli!!!!!!
  • opinia XYZ (gość) 2009-05-29 00:29:27

A dlaczego nikt nie wypowiada sie o wtryskarkach?? a tym bardziej o jego polskm kierowniku P.Pawle K.?? tak go wszysy lubia ze makabra!!! h he tak zmierzgłego goscia to nikt nigdy nie znał!!! zwalnia ludzi po to by podlizac sie żółtkom...(w koncu zarabia krocie 3000-4000)..za to ze ktos ma tel komorkowy,to wszystko co potrafi ten czlowiek,a ludzie zapieprzja nocki,weekendy za marne 1000 zl netto.ZERO KULTURY W TYM \"CZŁOWIEKU\" nie jedna dziewczyna popłakała sie przez niego,widac ze Pawła K.na studiach nauczono hamstwa i skur....stwa!!
  • Ustawcie Tofika XYZ (gość) 2009-05-29 00:40:52

czy znajdzie sie ktos odważny z Polaków i ustawi TOFIKA czyli MR NAM. z wtryskarek?? tego co wczesniej zlapano pijanego za kółkiem w wieluniu? Wogóle żółtki to zaczynaja sie czuć w Wieluni jak Bogowie nad nami Polakami :(:( tak nie moze byc !!! wlezli nam na głowy wszystkim i my sobie na to pozwolili.
  • ciekawostki o neotechu mam dosyć neotechu (gość) 2009-08-24 18:26:00

Dość dużo o tej firmie wiem, bo pracuje tam od 2 lat. jedyne co mnie tam trzyma to studia które muszę opłacić, a ciężko mi znaleźć robotę gdzie indziej. dla zainteresowanych mogę trochę ciekawostek poopowiadać co się dzieje w neotechu... Co do Tofika to oprócz tego ze się uważa za jakiegoś ważniaka to na dodatek zaczepia dziewczyny, ciągnie je za włosy, łapie za boki... niektóre się z tego chichoczą, ale dla mnie to jest nienormalne, ciągle mu się zwraca uwagę ze ktoś sobie tak nie życzy, ale on i tak swoje, już nawet straszenie go policją nie działa na niego... może trzeba by kiedyś faktycznie zadzwonić.. :) co do innych koreańczyków to jest jeszcze taki Kim, który wtrąca się z życie prywatne innych osób i przerzuca osoby do innych brygad bo taką ma zachciankę. kierownictwo polskie czyli Paweł K i Aneta B nie różnią się niczym od żółtej rasy. oboje chamscy i prymitywni. wszyscy w tej firmie zaczynają myśleć po koreańsku i pracownicy ich nic nie obchodzą...no bo po co? :/ oni zarabiają dużo mają lajcikową robotę, wystarczy ze będą robić tak jak żółci chcą i posadkę na długie lata mają zapewnioną... denerwuje mnie ta robota mówie Wam.. znajduje inna racę i uciekam stamtąd jak najdalej.. Nigdy nie widziałam tak niesprawiedliwego traktowania pracowników, dobrze mają Ci co wchodzą w tyłek przełożonych a innych mają gdzieś... najgorzej mają Ci co robią i mają odwagę odezwać się i postawić. atmosfera w pracy tez nie jest zbyt sprzyjająca... pracując na wtryskarkach mam odczynienia z grupą ok 25 ludzi, z czego może z 5 jest życzliwych i wiem ze jak skończę z nimi rozmawiać to jak odejdę nie obrobią mi zadek... reszta to tylko krytykuje, plotkuje, objeżdża tych z którymi przed chwilą tak życzliwie rozmawiali... tylko rozstawiają uszy i nasłuchują jakiś nowinek. no bo przecież musza mieć jakiś temat do rozmów na przerwie prawda?? a nie daj Boze jak któs pewnego dnia nie ma zajęcia w pracy i sie po prostu obija to wtedy inni patrza na tą osobę jak na wroga ... a wydawało by sie ze taka zgrana brygada i tacy mili ludzie...
  • Wpis zgłoszony do moderacji
  • podpisz sie pawel (gość) 2009-10-11 03:28:13

fajnie jest wypowiadać sie o ludziach których nie znasz
    podpisz sie c..elu
    pawel
  • Neo Neo (gość) 2009-10-25 14:32:42

No i co z tego,ze minu ja zapylil to ich prywatna sprawa.ale Monika to chociaz dbala o ludzi!byla ok.a nie to co jej zastepca ania.....to pomylka ludzkosci.....minu wyjechal to ona zarzadza...jakim prawem?!nikt ja o to nieprosil.niech pilnuje swojego tylka...najfajniejszymi liderami to Ela i Monika:-) apropo nama fakt zaczepia dziewczyny na zarty ale zauwazcie,ze rozluznia atmasfore.kajta kolejna porazka duzo osob ma ochote walnac go w leb.....a prezes kolejny walniety.najlepszymi koreancami sa minu choi z s hali ....ludzie w tej firmie dostawaja awans na gorsze bardzo odpowiedzialne stanowisko ale niemaja umowy podpisanej ani podwyzki.ludzie sa strasynie traktowani ale jak ktos potrzebuje kasy to tam pracuje.polowa ludzi jak by mogla to by sie zwolnila stamtad i uwiezcie polowa koreancow tez.podoba im sie w wieluniu ale niepodoba im sie we firmie ale maja rozkazy od prezesa kima i musza tak robic jak on mowi.duzo mozna pisac o tej firmie.duzo tam sie dzieje.malo jest dobrych rzeczy w tej firmie.
  • Do pawla Neo (gość) 2009-10-26 20:50:13

Po co ludzie maja podpisywac sie jak Wielki Kajta bedzie ich przesladowal i zwalnial.jego wszyscy znaja!
  • Wielki klan P... cycu (gość) 2009-11-09 22:18:32

Post usunięty przez moderatora
  • ludzie gabi (gość) 2009-11-20 10:20:42

Pracujący ludzie z Neotechu nie dajcie się poniżać Koreańcom i smarkaczom bez kwalifikacji.piszcie skargi do NIK albo gdzie się da!Tu jest Polska a nie KOREA.
  • Ciekawostki z regionu zawiedziona (gość) 2009-12-03 07:52:33

Post usunięty przez moderatora
  • dla ciekawskich myszka (gość) 2009-12-05 21:22:42

Polecam poczytać o zakładzie na forum wieluńskim. Piszą tam wiele ciekawostek na temat niektórych pracowników.
  • Koreańczycy postawili na Wieluń montazysta (gość) 2009-12-07 21:21:46

Pracuję na montażu ponad 2 i mogę śmiało powiedzieć że kiedyś było dużo lepiej. Kto \"CHCIAŁ\" zostawał dłużej, brak problemu jak ktoś studiuje, apele zebrania 3 przerwy w święta paczki prezenty bony, dzień kobiet (wszystkie dziewczyny dostały kwiaty od 1 prezesa--Antonio). A teraz Rodzinka P. przejęła interes Mariuszek zasrany mały pedałek . Mariusz nie zna się kompletnie na organizacji pracy z chłopakami nic nie rozmawia bo tylko oni nie dają sobie w kasze dmuchać jak są nadgodziny to MUSISZ zostać podkręcają taśmę i normę do wyrobienia nic nie robią dla swoich pracowników. Podpieprzał pieniądze z kasy i został złapany w kwiaciarni. Gdy nie ma minu to rządzi się jakby byl prezesem. Minu kłamie oszukuje ludzi wypiera się wszystkiego. A co do księżniczek na kontroli to przechodzi ludzkie pojecie szlifowanie paznokci spróbuj postawić wózek do kontroli 5m od nich to od razu pretensje bo musi swój szlachetny tyłek ruszyć. Rodzinka liliputów rządzi!!! Ostatnio minu na zebraniu ogłosił że firma dać pieniądze na święta. A kurw... socjalnego to mi nie odciągacie?! Jaka to firma jest dobra że daje pieniądze na święta. Na ludzi i narzędzia do pracy to nie mają a na 2 nowe magazyny kupili altankę za 4 tys żeby można było palić (w zimie hahaha) na firmę mają a z ludzi żeby wycisnąć jak najwięcej. Kajtek niedawno dostał wpierdo... jakbym znał tą osobę która to zrobiła to pogratulował bym i postawił piwo, bo cierpliwość ma swoje granice. Kto tam nie pracował to tego nie zrozumie.
  • firma inspektor \\\'\\\'gadżet\\\'\\\' (gość) 2009-12-08 22:58:23

(niezły ubaw jak się to czyta, aż mi się humor poprawił ;-) - tym bardziej ze znam tą firmę i wszystkie osoby o których tu mowa) Co do tego żółtego narodu poniewierającego się po Wieluniu i okolicach.....traktują ludzi jak traktują (zostało to już dość szczegółowo opisane jak).....ale to tylko nasza wina ze pozwoliliśmy sobie na takie coś. Zobaczyli ze możemy j..ać więc chcą z Nas wycisnąć jeszcze więcej......Śmiech mnie ogarnia widząc biegającą operatorkę po hali za sprejem dla Tofika..... No ale jest malutka garsteczka osób, które nie poddają się aż tak koreańskiej presji. Kasy maja od sku..y..na i się panoszą.....a z gęby im wali jak się nażrą tego swojego \\\"jedzenia\\\".....(jakby ktoś nie wiedział to nawet im gotują w firmie)....ech....
    Niby tacy mądrzy a do silnika leją wodę zamiast oleju....(buahaha - porażka po prostu)
    Kimusiowi w Pruszkowie troszeńkę się oberwało, ale tylko troszeńkę (szkoda) - chwała tej osobie, która to w ogóle uczyniła. Tofik \\\"połapuje\\\" kobiety - to jeszcze ujdzie, ale to samo z facetami żeby się działo.....coś tu jest nie halo z gościem.
  • firma inspektor \\\'\\\'gadżet\\\'\\\' (gość) 2009-12-08 23:02:32

Ogólnie co do ogółu tej rasy w firmie to.....1000razy gorsi niż kobieta przed okresem itp....marudzą,a za chwilę drą się(czasami nie wiadomo o co)...nic tylko tak przy....bać żeby się uspokoił. Polska kadra w tej firmie to nie aż tacy głupi ludzie (wyjątki oczywiście są.....: taki \\\\\\\"pan\\\\\\\" - tak ładnie go tu opisano wcześniej ;P ) Ktoś tutaj wydaje mi się niesłusznie skrytykował Anetę w ogóle.... Mówicie, że zwalniają z byle jakiego powodu (choć może czasami)....po prostu Koreańczycy nie mogą jakoś zaakceptować dłuższego L4.....więc out. Montaż to ciekawa sprawa....można by powiedzieć \\\\\\\"Alibaba i 40 robotników\\\\\\\" (wiadomo że jest ich więcej ;-) dobrze że Minu tak umie trochę \\\\\\\"godać po naszymu\\\\\\\"......ech...te ramy i ramy....
    Ale co tu poradzić....idealnej pracy chyba nie ma i na każda są jakieś narzekania.... na jedną mniej na drugą bardziej......więc cieszta sie ludziska ze w ogole jest taka firma jaka jest i mata robote i jako takie zarobki i że coś było na święta. ...taką prośbę mam, nie właźcie im już w tyłki-wystarczy tego poniżania. Jesteśmy u siebie!!!
  • Dajcie jeszcze cos ciekawego o konkretach linia ABC (gość) 2009-12-09 18:12:02

To naprawde fajnie sie czyta No przeciez o niczym innym sie teraz w firmie nie mówi ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • kierownik z wtryskarek pikuś (gość) 2009-12-15 11:47:38

Wiecie moje zdanie na temat taty zakladowego jest takie- dla mnie to jest skonczony czeresniak.mało tego zaczyna uzywac mobingu w pracy a to juz malo sie komu podoba. I JAK TYLKO MNIE ZWOLNIA TO MOWIE WAM ZE STARCIE BEDZIE krótsze niz walka podziana. Tylko on pewnie zas na urlop se pojdzie i wrocci nie obity. I mysle terz ze ten facet nie jest nauczony zadnej roboty,i powinien zasowac na wtryskarach i to na najwiekszym modelu
  • neotech pracwonik (gość) 2009-12-16 12:01:05

Macie racje Ci co tam nie pracowali nie zrozumieja o co tam chodzi...
    Kajta rzadzi sie na zagladzie bo wiadomo,ze wiecej kobiet tam pracuje i moze z nimi robic co chce ... facetom juz tak nie dowali bo oni soba nie dadza dyrygowac...Ktos tutaj zjechal Anete?? nie rozumiem czemu..ja osobiscie do niej nic nie mam..zawsze odpowie na pytania..pomoze..
    Co do kontroli jakosci heh...nasza kontrol to albo gra w pasjansa,spij albo nie wie co w ogole sie dzieje na zakladzie istna porazka kto w ogole wybral ja do tej pracy :-/Oni sa od tego by udzielic informacji,pomoc ..ale u nas tego nie ma..albo mordy dra po fakcie,ze czemu tak jest zrobione a nie inaczej albo w ogole nie wiedza co robimy wypierac sie wszystkiego...co do mina..heh smieszny gosc fakt mozna mu wiele zarzucic ale wydaje mi sie,ze jest to jedyna osoba z zoltych z ktorych mozna w miare ok pogadac posmiac sie troszke..a nie ciagle w stresie robic...kajtek ten huj jebany podobno odchodzi z zakladu...ale czy to prawda?? sie okaze w krotce..
  • neotech pracownik (gość) 2009-12-19 18:03:33

A teraz montaż Tam też odchodzą niezłe jaja Ostatnio jakie mrozy są na dworze to każdy widzi Jakies -17 C Brame otwieraja co rusz albo magazyn i wietrza a ludziska biedne poowijane w worki w kapturach w kozakach w czym kto ma stoją i przytupuja przy taśmach Koreańce pochowane w biurach śmieją się z roboli a Maniek najlepiej bo spierd.... do domu bo mu zimno było ale dniówka zaliczona A Minu przyleci na chwilę i pieprzy Zimno Zimno Dlaczego??? Ten zakład to jakaś porażka Jak nie ma roboty to wszyscy biją się o szczotki Są może ze 3 Albo jazda na mopy wielkie jak stodoła w żadnym wiaderku się nie mieszczą i łapami bez rękawic oczywiście bo w tym zakładzie na nic nie ma kasy każą grzebać wtej brudnej wodzie bez płynu zreszta A dla niektórych to ludzie śmiełdzą Tylko jeśli już to śmierdzą od roboty a nie od podpierania taśmy łokciami i posuwania pierdół Takiego smrodu to dopiero nie zabiją żadne markowe kosmetyki Tfu
  • maniek heheehee (gość) 2009-12-23 00:35:58

ehh.. no takie życie.. zawsze wydawało mi się, że stanowisko typu Lider - Brygadzista powinno należeć raczej do kogoś z chociaż średnim wykształceniem a nawet wyższym a tu Maniek - lider po zawodówce, nie mający zielonego pojęcia o kierowaniu ludźmi, człowiek bez kultury osobistej, nie wiedzący co to szacunek wobec drugiego (często starszego od niego) człowieka a ponadto "podobno" z wyrokiem?? i kuratorem?? czy ktoś w końcu się za niego weźmie i zrobi z nim porządek??
  • neotech neooo (gość) 2010-01-06 23:29:48

szkoda gadac o tym zakładzie

KOD

POLECAMY