RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Katalog Firm » PRYWATNY AKADEMIK Łódź GDAŃSKA 10
  • zaufaj mi BartuŚ (gość) 2007-09-12 20:40:40

zajefajny akademik dla wszystkich
  • zaufaj mi BartuŚ (gość) 2007-09-12 20:40:52

zajefajny akademik dla wszystkich
  • Nie polecam! Przeczytaj, a dowiesz się dlaczego! Aleksandra (gość) 2007-09-15 19:33:51

Mieszkałam przez rok. Połowa ludzi, którzy tam mieszkają to osoby pracujące, które nie uczą sie, tylko imrezują - szczególnie upierdliwe w sesji. Jest hałas i nikt nad tym nie panuje i nie kontroluje tego. Kradną z lodówek. Z kaucji odliczają olbrzymie sumy na malowanie szkód, z którymi nie ma się nic wspólnego. W trakcie roku ciągle się coś psuło: odkurzacz, pralka, internet, prysznic, wypalały się żarówki w kiblu czy łazience - a administracja nie raczyła tego naprawiac. Dopiero interwencja jednego z rodziców coś zdziałała. Paskudna dzielnica, bardzo niebezpieczna, strach wyjść po zmroku. Śmierdzi kupą jak się okno otworzy, bo sąsiedzi mają mnóstwo psów, które sr*ają gdzie popadnie. Administracja olewa wszytskie skargi, zalezy im tyko na pieniądzach i nie są w tym do końca uczciwi. Jedyną zaletą jest odległość od Manufaktury i dobry dojazd w każdą część Łodzi. Poznałam tam kilku fajnych ludzi, ale ogólnie nie polecam - no chyba, że jesteś kasiasty i wcale się nie uczysz. Za tą cenę można spokojnie znaleźć mieszkanie.
  • Oszuści Były lokator (gość) 2007-09-15 19:41:31

Mieszkałem tam w ubiegłym roku. Wszystko na pierwszy rzut oka wygląda ok ale po kilku miesiącach wychodzą wady takie jak cienkie ściany (słychać zwykłe rozmowy z pokoju obok! nie mówiąc już o słuchaniu muzyki), problemy z serwerem = kilkudniowe przerwy bez internetu, niskiej jakości wyposażenie (na naprawę pralki trzeba było czekać 2 tygodnie) i inne takie. Poza tym właściciele to oszuści, którzy chcą oskubać studenta do ostatniego grosza. Nie polecam!!!!!! Jak już się ktoś decyduje proszę czytać bardzo UWAŻNIE umowę, spisać bardzo DOKŁADNIE stan pomieszczenia przed zamieszkaniem i najlepiej zrobić zdjęcia.
  • Na dole jest agencja towarzyska Aleksandra (gość) 2007-09-15 20:01:49

Zapomniałam napisać, że na pierwszym piętrze jest agencja towarzyska. Serio! Kręcą się paskudni faceci i zdarza się, że zagadują do studentek, gdy spotkają się z nimi przy bramie albo na klatce schodowej. A jeśli chodzi o monitoring to jakas ściema, nikt niczego nie monitoruje.
  • Oszuści przez duże O !!!! Była Lokatorka (gość) 2007-09-16 14:49:32

Po pierwsze zdzierają jak z ołtarza z kaucji prawie połowe !! za malowanie ścian w pokojach i kuchni policzyli jak za zboże. Nic nie można sie dporośic nawet żarówki zepsute prysznice a wspomne jeszcze o agencji towarzyskiej na 1 piętrze . Cienkie ściany przez które wszystko słychać Nie polecam !1
  • bu.rd.el nie akademik the dog (gość) 2007-09-19 19:00:52

hotel dla pracujacych . pelno zlodziei widac . KTOSIEK nie ryzykuj
  • BANDA KRĘTACZY!!! nie wynajmuj!!! (gość) 2007-10-13 15:47:15

Nikomu nie polecam!!! w administracji jest ciągle problem z załatwieniem czegokolwiek, ciepłej wody nie miałyśmy przed dwa tygodnie! przy prysznicach nie ma uchwytów co znacznie utrudnia codzienną czynność-prysznic. Już dwa miesiące nie możemy się doprosić o naprawienie syfonu pod zlewem w kuchni bo się leje!! Kablówki jak nie było tak nie ma pomimo że jest w umowie, problem nawet z lampkami bo albo nie mogłyśmy ich dostać a jak dostałyśmy to bez żarówek.
  • DNO Totalne!!! była lokatorka (gość) 2007-10-13 16:02:26

Na dole w akademiku znajduje się agencja towarzyska! To jest nie do pomyślenia żeby w tym samym budynku znajdował się akademik i agencja towarzyska. Klienci zaczepiają studentki i często mylą piętro!!! Praktycznie co noc odbywają się rozruby i z konieczności wzywana jest albo policja albo ochrona!! nie raz dozorca dostał w gębe od 7 napakowanych gości którzy chcieli się dostać do agencji towarzyskiej! Mieszkałam tu i NIKOMU NIE POLECAM!!!!! za tą cenę można spokojnie wynająć mieszkanie a i okolica jest tu nieciekawa bo po 20 można tu dostać jedynie nożem w plecy!! Masakraa
  • masakraaaaaaa!!! ehh.. (gość) 2007-10-13 16:13:25

w weekendy w zimie kaloryfery są zakręcane w ramach oszczędności. Oczywiście nikt sie do niczego nie przyznaje, tak dziwnym trafem co weekend coś sie psuło!!! ;/ ciekawe czy u siebie tez zakręcają grzanie na weekendy:| a ściany tu są tak cienkie że słychać niemal oddech ludzi nie mówiąc już o słuchaniu muzyki czy rozmowach!! Tragedia, zastanów sie nad zamieszkaniem tu!
  • szkoda słów!! gość (gość) 2007-10-13 16:22:24

zabierają kaucje za zwykłą plamke na ścianie!! pomalowanie pokoju kosztuje 400 zł!!!!! nie wprowadzajcie sie tu!!
  • PRZESADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mela (gość) 2007-10-20 11:21:52

Czytam wasze opinie i zastanawiam się o co chodzi????Ja mieszkam w tym akademiku już 2 rok!!!! i wszystko gra!!!Nie zauwazyłam przez ten czas żeby kiedykolwiek była w akademiku policja nie mówiąc już nic na temat zakręcania ogrzewania na zime!!!MI NIKT NIE ZAKRĘCIŁ KALORYFERÓW. Mam wrażenie, że te skargi piszą ludzie co dopiero wyfruneli z gniazdka rodziców i myślą że w akademiku będzie jak w hotelu 5 gwiazdkowym...
    POLECAM WASZYSTKIM ja tu mam spoko warunki i na bank jest fajniej niż w państwowym akademiku!!!Wiem z dośwaiadczenia, że w państwowych to dopiero odchodza maniany...
    pozdro
  • do PRZESADY!!!!!!!!! SZOK (gość) 2007-12-09 20:20:01

PRZESADO POTRAFISZ TYLKO STAWIAC WYKRZYKNIKI CZY CHODZISZ DO TEGO (B U R DELU) W TYM AKADEMIKU ?
  • Padaka straszna!!! Brusco (gość) 2008-03-12 00:49:45

odradzam wszystkim ten akademik, ze wszystkim są problemy a Pani z administracji ktora odwiedza obiekt rysuje nosem sufit taka jest dumna i nie przyjemna. nie polecam !!!!!!!!!!!!
  • szczerze odradzam byla mieszkanka (gość) 2008-04-09 13:57:59

zbyt wysoki czynsz zbyt marne warunki.. meczący ludzie w administracji , upierdliwi ciecie z \"ochrony\" i miesiac oczekiwania na przywrocenie swiatla w lazience a takze korzystanie z kibla czy prysznica grożące pozostaniem tam na wieki ze wzgledu na cudownie dzialjące zamki ;) ;)
  • UWAGA! uwaga: (gość) 2008-06-18 14:36:50

ostrzegam wszytskich przed tym akademikiem fatalna atmosfera z administracja , uwaga nie oddaja kaucji !!! 700 zl zakosic od biednych studentow !szok
  • UWAGA! uwaga: (gość) 2008-06-18 14:40:35

na parterze jest AGENCJA TOWARZYSKA szok! dla niemoralnych to nic ale dla porzadnych to ubytek moralnosci , klienci zaczepjaja studentki na klatce schodowej szok! nocne klutnie na ulicy typu : kor wa dostala 100 zl i nie zrobila mi tego czego chcialem szokkkkk! tego sluchac za swoje pieniadze , moze sobie sluchac takich rzeczy sam wlasciciel .
  • ostrzegam! grela (gość) 2008-06-18 14:43:16

nie oddaja kaucji 700 zl idzie na marne szok!
  • fajny akademik gościówa (gość) 2008-06-25 10:17:13

nie wiem czego wy chcecie od tego akademika!! moja siostra mieszka tu rok i nigdy nie bylo policji, zadnych bójek i nic w tym stylu!! skarzy sie tyko na sprzataczke ;) ja bylam tu na caly tydzien i nic nie musialam placic chociaz za jedna noc placi sie tutaj 20zl :D z lodowki nic nie ginie i wogole jest super :P POLECAM!!
  • Super akademik! Mieszkanka (gość) 2008-07-16 14:53:35

Ludzie!!! Co za głupty wypisujecie, mieszkałam tam cały rok jakie 700zł. kaucji? to wychodzą groszowe sprawy, chyba, że zrobiliście demolke z poju!! Poza tym co Wy wypisujecie o warunkach... chyba nie macie zielonego pojęcia jakie inni studenci mają... Mieszkać w akademiku, gdzie meble są nowiutkie, jest bezograniczenia dostęo do pralek, wody, internetu, prądu, nowych sprzętów i jeszcze mieć niedogode, to chyba trzeba pójść do lekarza!:/ Myślę, że połowa zniewieściałych ludzi, którzy piszą te głupoty w domu nie ma takich warunków jak w tym \"złym\" akademiku. :]
  • odradzam mewa (gość) 2008-07-25 15:40:48

Nie polecam. Kaucji już nie otrzymacie. Ja pokój zostawiłam w stanie dobrym a i tak postanowili pomalować cały za co teraz muszę płacić. Bo nie dość,że kaucji nie dostanę, to jeszcze przyszedł kosztorys i muszę dopłacić ponad 80zł! Wszystko na pierwszy rzut oka wygląda ładnie i na nowe,ale po miesiącu psuje sie i potem wina spada na lokatorów. No i jest agencja towarzyska na dole :/
  • zastanow sie zanim tam pojdziesz libido (gość) 2008-07-31 18:51:12

sami wyzyskiwacze zagencja towarzyska i bez zwrotnej kaucji
  • tragedia!!! załamany! (gość) 2008-09-27 20:54:32

ściany się brudzą jak cholera!!!
  • oszusci eliza (gość) 2009-03-13 16:27:39

hujowa atmosfera ,nie oddaja kaucji i same problemy
  • je.ebie koniem a po korytarzach kreca sie jakies patafiany mieszkaniec (gość) 2009-04-27 19:45:41

ale jak ktos preferuje extrema to bardzo polecam.
  • Oszuści przez duże O Łukasz (gość) 2009-06-29 13:52:21

Mieszkam teraz w akademiku PŁ i muszę powiedzieć, że mieszka mi się tu dużo lepiej niż tam. Administracja i właściciel to banda złodziei. Kaucja 700zł i nikt nie może zaprzeczyć. W umowie zwrot miał być jakoś w lipcu, czekałem ponad miesiąc na kasę, dostałem połowę... Na 1 piętrze agencja towarzyska, osobiście mi to bardzo nie przeszkadzało ale dziewczynom współczuję. Prawie co noc na gdańskiej awantury, tłuczone butelki, szyby. Ogólnodostępne lodówki chyba nie wymagają komentarza, wystarczy jeden amator nocnego opychania się na piętrze i żarcie notorycznie ginie. Internet kiepski, wystarczy, że ktoś zapuści wysyłanie bez ograniczeń na torrentach i reszta ma pecha, net chodzi jak betoniara (admin się na tym ledwo zna, zagląda tam tylko jak musi a jak już jest to i tak się nie da z nim gadać). Zimą, bez piecyka ciężko. I chyba największa wada, cienkie ściany i dwucentymetrowe szpary pod drzwiami (przynajmniej na ostatnim piętrze, gdzie mieszkałem). Słychać dosłownie wszystko co się dzieje za ścianą i na korytarzu. Zalety - blisko do manufaktury, pokoje w miarę duże, międzyuczelniane towarzystwo. Jeżeli ktoś się zdecyduje radzę naprawdę UWAŻNIE przeczytać umowę, DOKŁADNIE spisać protokół odbioru pokoju i najlepiej zrobić zdjęcia.
  • CAŁA NAJPRAWDZIWSZA PRAWDA O AKADEMIKU NA GDAŃSKIEJ 10 Monika (gość) 2009-07-28 19:01:51

Mieszkam już tam trochę i myślę że powinnam napisać całą prawdę, nie tak jak poprzednicy - jakieś przesadzone kłamstwa.
    Zalety:
    -akademik bardzo dobrze wygląda
    -cena jedynki bardzo dobra, po tyle stoją jedynki w akademikach umedu, cena dwójki jak mieszkanie, tyle że płacisz 400 + malowanie i inne rzeczy i masz spokój
    -blisko jest dużo sklepów
    -ogólnie jeżeli ci się poszczęści to miło się mieszka
    -sprzątaczka
    -niby jest monitoring ale starszy Pan za portiera jest średnio przekonywujący
    -internet jest okej, ostatnio go ograniczyli, ciągnie 80kilo ale przynajmniej chodzi płynnie
    -tv
    -można korzystać z wody i elektryczności do woli, nie tak jak w mieszkaniu, słyszałem że to są groszowe sprawy ale osoba wynajmująca Wam mieszkanie może was zawsze oszukać...
    -dojazd do uczelni bardzo dobry, bliskość placu hallera
    -ciepło w zime
    Wady:
    -jeżeli dokwaterują ci nieuczących się humanistów to może być ciężko, cały czas piją i uczą się niewiele, jeżeli studiujesz na lekarskim albo stomie to może być trudno z spokojem do nauki
    -agencja na 1ym piętrze, nic nikomu nie robią, osobiście nie przytafiło mi się z powodu nich nic przykrego, nie zaczepiał mnie nikt, a jestem dziewczyną...
    -jak stopnieje śnieg, jak się wyjdzie z akademika śmierdzi kupą
    -cienkie ściany, wszystko słychać, jak masz imprezowe piętro i nikt się nie uczy, tylko ty to może być problem, jak mieszkają z Tobą ludzie którzy się uczą jest ok, cicho itd, powinni przewidzieć taką segregacje...
    -okolica, dużo dresów ale to nie jest to co jaracza... tam to dopiero jest patologia, nigdy mnie nikt nie zaczepiał, z zewnątrz akademika nie słychać hałasów z ulicy
    -mogą dokwaterować osobę, która studiuje zaocznie/pracuje i pije statystycznie co 2gi dzień lub częściej - problem dla uczących się studentów
    Ogólnie w tym roku nie policzyli sobie dużo za malowanie, za samą część wspólną poszło 60 zł (samo malowanie, bez innych zepsutych rzeczy), w zeszłym roku było to o wiele więcej...
    Za mieszkanie (2 pokojowe) w pokoju 2 osobowym płaci się 400zł + opłaty, mieszkania generalnie są droższe od akademika, jakby ktoś chciał jedynkę z internetem i wszystkim to 600-700zł to minimum. Można Sama szukałam mieszkania i uznałam że akademik jednak to lepszy biznes.
  • Mieszkałam 2 lata Mieszkałam lata (gość) 2009-08-09 12:58:38

Ludzie co Wy za głupoty wypisujecie, tego nie da się czytać, mieszkałam w tym akademiku 2 lata. Akademik ma bardzo dobre warunki, jest na prawde ładnie. Co za głupoty, że klijencji z agencji zaczepiaja dziewczyny, mnie nikty tam nigdy nie zaczepił i pewnie te komentarze pisza te \"piękności\" pasztetowe z akademika, których nie zaczepił by pies z kulawa noga. Administracje bardzo wyrozumiała, jak mi ktoś robił by w moim akademiku taki agencja(przede wszystkiem 4 piętro)-nikomu nie polecam patologia, to ja bym na miejscu P.Potockiego wywaliła na zbity pysk. to jacy tam ludzie mieszkali (niektórzy) to się w głowie nie mieści...Brudasy. Bardzo uczciwi ludzie prowadzący akademik. Warunki doskonałe, ja mieszkałam 2 lata i na prawde goraco polecam. a Tym wszystkiem pseudo lokatora którzy rzekomo mieszkali w akad. współczuje głupoty.
  • suuper jenny (gość) 2009-10-13 21:00:54

super akademik i bardzo dobre warunki ludzie jak nie wiecie to nie piszcie takich glupot bo aż żal,to co opisaly gazety to jakis wymysł pana dziennikarza mieszkam 2 rok tu i wiem co mówie,żadnych awantur, głośnych imprez itp.
  • JEST SUPER OFFROAD (gość) 2010-03-05 17:32:54

TAM JEST ZAJEBISCIE DUPECZKI ZA DARMO I ZA KASKE PO PROSTU REWELACJA

KOD

POLECAMY