RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Katalog Firm » Cztery Pory Roku Łódź ul. Piotrkowska 39
  • Niekompetentna kadra Słuchaczka (gość) 2009-09-04 20:52:27

\"cztery pory roku\" na Piotrkowskiej 39,powinny nosić nazwę raczej \"cztery pory szoku \"ponieważ wygłaszają przestarzałe teorie,w praktyce niewiele mają do przekazania,a miejsce jest strasznie ponure jak na \"studio kreowania wizerunku\"
  • polecam CZTERY PORY ROKU Karola (gość) 2009-12-28 16:04:04

Mam jak najlepsze wrażenia po wizycie w Czterech Porach Roku. Konsultacje bardzo dużo mi dały. Moja koleżanka chodzi tam do szkoły wizażu i też jest zadowolona.
  • NIE POLECAM madunia (gość) 2010-02-19 08:22:09

Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, to, że szkołą wygląda strasznie to jedno i nie najważniejsze. Najważniejsze jest to, ze niczego tam nie uczą, mam wrażenie, ze zajęcia to były spotkania towarzyskie. Właściwie nie wiem za co tam się tyle płaci, kadra beznadziejna. Totalny brak wiedzy w praktyce, co widać choćby po wyglądzie prowadzących. Najgorsze jest to że wmawiają, że po ich szkole wychodzi sie z solidnymi podstawami,co jest zupełną nieprawdą, bo o kolorach możemy sobie poczytać sami, makijaż na fatalnym poziomie. Na szczęście powstrzymałam kilka znajomych przed pójściem do tej szkoły (ja niestety dałam sie kiedyś nabrać). Mimo ogólnej złej opinii szkoła nadal istnieje, więc oby się tam coś zmieniło. Mam nadzieję, ze chociaż toaletę wyremontowano.
  • NIE POLECAM Zuza (gość) 2010-02-25 22:36:14

Niestety również nie polecam tej szkoły!!!!Jest beznadziejna,Panie prowadzące dużo opowiadaja i obiecują a tak naprawdę nic z tego nie wynika.Nauka makijażu jest prowadzona tak,zeby za dużo nie przekazać informacji i za dużo nie nauczyć oczywiście bo uczennice to potencjalne konkurentki!!!Nigdy więcej takiej szkoły,nie polecam!!!Pieniądze wyrzucone w błoto!!!!Lepiej iść na indywidualne nauczanie do poleconej osoby bo przynajmniej można się czegoś nauczyć bo w tej szkole \\\"Cztery Pory Szoku\\\"jak wcześniej ktoś napisał,nie nauczysz się niczego!!!!
  • absolutnie nie smutna (gość) 2010-03-02 23:16:11

myślałam, że coś się w tej szkole zmieniło, ale widzę, że na pewno nie na lepsze. Kiepska przekazywana wiedza wykładowców, mało praktyki. Ceni się jedynie \\\"lizusów\\\" i osoby dzięki którym mozna cos uzyskać. niestety pieniądze wyrzucone w błoto. \\\"cztery pory szoku\\\" to bardzo trafiona nazwa.
  • CO SĄDZICIE O SAMEJ TEORII TUTKA (gość) 2010-03-12 10:42:22

SZKOŁA JAK SZKOŁA, ALE NURTUJE MNIE SAMA TEORIA , CZY JEST PRZESTARZAŁA I DLACZEGO? U NAS NA RYNKU PRZY ANALIZIE MOŻNA SKORZYSTAĆ Z PROGRAMÓW KOMPUTEROWYCH, KTÓRE I TAK BAZUJĄ NA JAKIEJŚ TEORII. PEWNIE NA TEJ SAMEJ. CZY JAKIŚ SPECJALISTA MOZE SIĘ WYPOWIEDZIEĆ
  • Nie Poelcam!!!! Iza (gość) 2010-03-13 08:19:06

W tej szkole nic się nie zmieniło.Jest chyba jeszcze gorzej niż wczesniej.Nauczycielki robią co mogą ,zeby nas niczego nie nauczyć.I odziwo udaje im się to!!!!!Tylko dlaczego my za to płacimy ?????Jakie my jesteśmy głupie????!!!!!
    Luzusy nie liczcie na to,że dostaniecie jaką kolwiek prace od \"Nauczycielek\".Robią to w ten sposób,ze załatwiają Ci jedno jakieś fajne zlecenie a póżniej już nic!!!!Jak marchewkę podaną na kiju.pozdrawiam
  • SzkodaCzasuIPieniędzy Magda (gość) 2010-03-14 08:27:24

Szczerze powiem, że ktoś powinien coś z tym zrobić, ta szkoła nie powinna istnieć. Tyle kobiet się nabiera. Więcej nauczysz się na szkoleniach dobrych firm kosmetycznych niż w tej szkole.Nikt nie uznaje dyplomu tej szkoły a wiedza jest przestarzała.Żałuję czasu i pieniędzy, które wydałam na tę szkołę. Ostrzegam i Nie polecam !!!!! :(
  • Również NIE POLECAM!!!!! Lillianna(gość) (gość) 2010-03-19 15:38:52

W tej szkole jest wszystko przestażałe.Począwszy od materiałów jakie otrzymałyśmy po stary system nauczania a wszystko zmierza do tego,zeby nie wyszkolic za dobrze konkurencje!!!!Jest to straszne.Powinni zabrać tej szkole jakiekolwiek uprawnienia!!!!Strata czasu i pieniędzy!!!Jakiś czas temu dostałam zlecenie płatne,fryzjerka chciała ,zebym wykonała makijaz fotograficzny,jak zobaczyła jak to zrobiłam to się załamał.I zapytała gdzie się tego nauczyłam(a wszkole byłam jedną z lepszych).Wyszłam czerwona ze wstydu!!!Tak byłam przygotowana po szkole 4pory szoku!!!
  • ODRADZAM... NIEWYKSZTAŁCONA :( (gość) 2010-03-19 19:16:38

Niestety, co bardzo mnie smuci dołączam się do opinii poprzedniczek... Szkoła nastawiona na ściąganie kasy. Opowieści o karierze absolwentek, o czekających na nas zleceniach, o tym jaką pomoc uzyskamy w znalezieniu pracy... Stek bzdur i mydlenie oczu. Opowieści piękne, ale to tylko BAJKI!!!! Nie polecam!!!
  • Polecam? Nie co ja głupia? NIE POLECAM!!! pędzelek (gość) 2010-03-22 20:42:17

Słuchajcie, co wy tak najeżdżacie na tą superową szkołę. Przecież samo to, że ona jeszcze istnieje jest ogromnym sukcesem, więc należy posłać im gratulacje. Piszecie niczego nie uczą. Nie prawda, uczą. Uczą, jak pracować, żeby stracić szacunek, zaufanie, opinie itd. To właśnie w taki sposób się to robi. Dawno temu była moda na japońskie filmy, które często pokazywały honorowe wyjście z krytycznych sytuacji, a tym wyjściem było harakiri(chyba dobrze), czy sepuku. Tylko kogo w tym burdeliku cztery zmory w mroku na to stać? Kończąc, tego życzę tej pseudo szkole.
  • Zajebiscie Wykształcona wykształcona (gość) 2010-03-22 21:03:26

??????Jestem zdegustowana tym co ta szkoła reprezentuje.Obiecanki cacanki a.......Jestm mega nie zadowolona z tej szkoły,mało makijazu,mało wiadomości ,bez sensu .Powinnam sie nauczyc,ze jak ktoś duzo mówi to mało robi i to sie sprawdza.pozdrawiam wszystkich uczestników i współczuje tym ,którzy tam uczeszczają na te beznadziejne lekcje.Pozdrawiam panią Izę(mam nadzieje,że dobrze się bawi za nasze pieniążki)
  • Polecam bardzo!!!! marta (gość) 2010-03-31 01:56:05

W szoku to ja jestem po przeczytaniu tych negatywnych opinii o szkole. Ja kończę tam charakteryzację i jestem bardzo zadowolona z tego czego się nauczyłam, a na brak zleceń z których klientki/fotografowie na sesjach są naprawdę zadowoleni nie mogę narzekać. jeśli ktoś naprawdę chce i ma zdolności może się nauczyć bardzo dużo w tej szkole i to od profesjonalnej kadry na poziomie, która ma pojęcie nie tylko o robieniu makijażu ale o historii sztuki, ubioru i estetyce. Szczerze mogę polecić ta szkołę!
  • Co ty wiesz o tej pseudo szkole!! analiza (gość) 2010-03-31 10:05:50

I pozostaniesz w tym szoku do póki nie wyjdziesz z tego amoku.Charakteryzacji na szczęście nie skończysz,będzie istniała bez ciebie. Zadowolona masz prawo być, to jak wiadomo nie od dziś idzie w parze z ambicjami,poziomem intelektualnym i świadomością co powinno się mieć przekazane.Zajmij się więc współpracą z tymi klientkami i fotografami i uszczęśliwiaj ich nadal.Śmierdzi mi to wpisem poczynionym przez którąś z wykładowczyń,co wcale mnie nie dziwi.Jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta, tylko w tym przypadku nie ma kto podać tej brzytwy, ale to już problem tonącego.Widzę również,że moja przedmówczyni spać nie może,ciekawe co jej spędza sen z powiek.Chyba nadmiar pracy.Chociaż wiadomo,że człowiek przepracowany i zmęczony o tej porze raczej twardo śpi,a nie wypisuje tu te dyrdymały.POWTÓRZĘ ZA POPRZEDNIMI WPISAMI \"ABSOLUTNIE NIE POLECAM TEJ PSEUDO SZKOŁY\" nie nauczycie się tam nic poza sztuką pt. \"jak uczyć, żeby nic nie nauczyć\".
  • Kim Ty jestes Marto????? gosc (gość) 2010-03-31 23:27:22

Nie polecem!!!
    Nie wiem kim jestes droga Marto,ciekawa jestem propozycji ,które otrzymujesz od fotografów ,chętnie bym Cię poznała !!!!Chciałabym sprawdzić Twoje umiejetności po tej pseudo szkole!!!zycze Ci dużo sukcesów!!!!
  • Bardzo ale bardzo nie polecam!!! madzia (gość) 2010-03-31 23:33:27

Jaka historia sztuki i ubioru?????Co się tam dowiedziałaś?????Jesteś śmieszna "Marto"!!!!Kadra napewno ma pojęcie o robieniu makijażu ,ale napewno nie o tym,żeby ją przekazać(chociaż to jest przestażała kadra),która obiecuje cuda wianki.Gratuluje ,naciągaczki i bleble ble i nic z tego nie wynika......
  • Cztery pory roku - ostatnie wsciekla (gość) 2010-04-02 12:20:04

Z okazji kończącego się roku szkolnego życzę tej szkole i jej wykładowcom, aby był to ostatni rok i aby nigdy więcej nikt nie dał się skusić obietnicom tych oszustek. Mam nadzieję,że te posty czyta wiele osób, a link krąży także po ich znajomych.Nie polecam ich,nie polecam szkoły!!! Precz z bajerantami!!!
  • Czemu na tym forum panuje taka nerwowa atmosfera? Marta (gość) 2010-04-05 23:22:49

Bardzo nerwowo reagujecie dziewczyny na wpisy, myślałam, że panuje wolność słowa i każdy może wyrazić swoją opinię na tym forum. A co do sugerowania, że godzina mojego wpisu (01:56) obniża jego wartość to gratuluję wspaniałej dedukcji! Dawno mnie nic tak nie rozśmieszyło. Pozdrawiam autorkę. A skoro wszystkie jesteście takie niedouczone jak piszecie to zamiast krytykować weźcie się za uzupełnianie wiedzy.
  • rz rz (gość) 2010-04-05 23:30:20

,,Przestażała" pisze się przez ,,rz"- przestarzała
  • witam ciało pedagogiczne niedouczona (gość) 2010-04-06 08:42:11

Nareszcie widzę głos od adresatki tego mini forum. Piszesz o nerwowej atmosferze i nerwowej reakcji? Nie wiesz dlaczego tak jest? Uświadomię cię więc, że to ty jesteś powodem tych zachowań. Każdy zdrowy na umyśle człowiek, kiedy jest oszukiwany i okradany staje się nerwowy. Wiem, że pazerność, egoizm i żądza zysku przysłania ci wszystkie ludzkie odruchy i pojmowanie otaczającej rzeczywistości. Tak pracuje wasz oszukańczy duet. Piszesz o uzupełnianiu wiedzy? To weź się do roboty leniu i oszuście i zacznij wykonywać to, za co bierzesz niemałe pieniądze. Niedawno miałam ochotę skierować ten wasz bajzel na drogę urzędową, ale teraz widzę, że nie warto marnować publicznych pieniędzy, wy zabijecie się własną ręką, a wtedy będziecie się same przed sobą mogły pławić w swoim jadzie, kłamstwie, oszustwie i cwaniactwie. Jest to naturalne dla was środowisko i powinnyście się czuć w pełni komfortowo. A może czas pomyśleć również o tym, że jeżeli wasza super szkoła niczego nie uczy to należy oddać kasę i zachować resztki honoru? Pomyśl o tym pseudo nauczycielko od siedmiu boleści. Co do godziny 1:56 to nie spodziewałam się zrozumienia od adresatki, ale wyjaśnię ponownie. Pisałaś, że masz tak dużo zleceń więc rozumiem, że pracujesz od świtu do nocy, kiedy więc śpisz? Chyba, że ty pracujesz w nocy i to by wszystko tłumaczyło, a jest kilka nocnych zajęć dla takich jak ty.
  • Zgadzam sie z przedmówcą Obecna uczennica (gość) 2010-04-27 21:16:01

Zgadzam sie z przedmowca ze osoba piszaca o szkole iz jest ona taka super, to jedna z pseudo-nauczycielek!!! Tylko zastanawiam sie ktora!!!??? Tak jak wszystko bylo obiecywane "pomoc w znalezieniu pracy, mozliwosc stworzenia portfolio oraz profesjonalne praktyki" to wielka bzdura i mydlenie oczu kursantom!!! Prowadzacy sa nastawione tylko na pieniadze (za zajecia w lutym - dwie lekcje zażadaly calej puli!!!). Nie polecam nikomu tej szkoly jak chce sie czegos nauczyc!!!! bo ja za spotkania towarzyskie nie mam zamiaru placic!!!! Szkoda czasu i przede wszystkim pieniedzy!!!!
  • POLECAM:) M. (gość) 2010-05-20 22:47:36

Witam
    Szkoda czasu -to czytać te kłamliwe komentarze!!!Polecam szkołę w 100% a co do Kadry to jest jak najbardziej kompetentna i pomocna !!!:)

Miłego odbioru i śmierć burakom
  • NIE POLECAM ABSOLUTNIE pupcia (gość) 2010-06-02 15:00:11

Uch coz to za nerwowosc widze ponizej? Widze ze autorka tekstu zachowuje sie podobnie jak w swojej pseudoszkole. Osobiscie mnie to cieszy, w koncu przybliza ja to do dna.Widzisz w zyciu juz tak jest, ze ukonczenie szkoly to jeszcze nie przepustka na wyzsze poziomy kultury bycia. To ze sie tak rzucasz niewiele moze ci pomoc. Ciebie nawet nie ma sensu juz dobijac, wystarczy poczekac na skutki. "smierc burakom" w twoich ustach brzmi to zabawnie, co wiecej wyobrazam sobie, ze mowisz do lustra. powodzenia zycze, ale tylko wszystkim poszkodowanym przez cztery pory roku itd
  • odpowiedź Zuza Bedyniak (gość) 2010-06-10 20:15:27

Cóż za wspaniałe czasy, w których każdym można wytrzeć sobie przysłowiową gębę, oczywiście anonimowo. Przede wszystkim, odnosząc się do przeczytanych komentarzy, jeżeli piszę, to pod swoim imieniem i nazwiskiem:) Poziom prac dyplomowych naszych słuchaczy mówi sam za siebie. Nikogo nie zmuszamy do naszych zajęć i metod nauczania. Szanuję opinie, które mają uzasadnienie. Zabawnym jest jakże przedsiębiorczy sposób myślenia "niezadowolonej"... Rzeczywiście, rzeka pieniędzy płynie od słuchaczy, zwłaszcza w kontekście utrzymania lokali na Piotrkowskiej i masy innych wydatków. Nie mówiąc o nieregularnych wpłatach z kilkumiesięcznym opóźnieniem, które zawsze spotykają się z naszym zrozumieniem - jak na wyzyskiwaczki przystało... Ciekawe, która inna szkoła pożycza słuchaczom kufry z kosmetykami, palety i główki charakteryzatorskie, załatwia sesje zdjęciowe, zaprasza klientki z zewnątrz i organizuje praktyki na pokazach (ostatnio fashion week)... Nie mówiąc o udostępnianiu chust i miejsca do wykonania analiz.
  • odpowiedź2 Zuza Bedyniak (gość) 2010-06-10 20:16:35

Osobiście przekazuję zlecenia słuchaczom, oczywiście nie wszystkim - tylko najlepszym. Dla mnie wyznacznikiem jest to, że ludzie kończą u nas jeden kierunek po drugim, a jeszcze ważniejszym ich praca w zawodzie, często tuż po ukończeniu szkoły. Odpowiadam za poziom wiedzy słuchaczy, ale nie za ich zdolności i zaradność życiową. Jedno jest pewne, pokora względem życia i własnych umiejętności jest towarem deficytowym. Szczerze życzę wszystkim sączącym jad, w tym naszej szanownej konkurencji, wszelkich sukcesów.
  • WOW! synaisthesis (gość) 2010-06-10 21:24:30

Od kilku lat znam osobiście kadrę uczącą w tej szkole i ostatnie co można o Paniach powiedzieć to to, iż są wyzyskiwaczkami! Wkładają w tą szkołę i edukację słuchaczy tyle serca i pracy, co wszystkie pozostałe szkoły prowadzące takie kierunki w tym mieście razem wzięte! Ponadto kilka słuchaczek też miałam przyjemność poznać i nadal je spotykać na swojej drodze (tych sumiennych i zdolnych) - nie narzekają one na brak zleceń absolutnie... Co do zarzutów dotyczących braku pomocy w znalezieniu pracy słuchaczkom to chyba jest jakiś żart!!! Takie obietnice słyszy się na kursach dla bezrobotnych dofinansowywanych przez UE i kończy się to na tzw. szkoleniu z aktywizacji zawodowej lub pogawędce z psychologiem. Bozia dała rączki to trzeba podwinąć rękawki i zapierdalać, a nie czekać aż samo z nieba spadnie! Niemniej jednak mimo braku takich obietnic często zdarzają się sytuacje, że słuchaczki otrzymują od kadry zlecenia do sesji, pokazów itp... Trzeba sobie jednak na to zasłużyć i to niestety umiejętnościami! Trochę pokory by wam się przydało niedouczone panny!
  • WOW! cd... synaisthesis (gość) 2010-06-10 21:26:09

Co do przestarzałych teorii wygłaszanych na zajęciach to bardzo ciekawe jest to że posługują się nimi wszyscy ogólnie kochani przez wszystkich styliści (m.in. Gok Wan) tylko trzeba nauczyć się słuchać uważnie, a nie tylko oglądać ładne obrazki. Tak ciekawego i dobrze ułożonego programu szkolenia jakim dysponuje szkoła "Cztery Pory Roku" chyba nigdzie nie widziałam, a tak się składa, że kilka miałam w ręku.
    Polecam zatem tą szkołę wszystkim, którzy chcą się czegoś nauczyć i mają zamiar uczęszczać na zajęcia oraz słuchać na nich tego co mówią wykładowcy, a nie koleżanka siedząca obok!
  • nie polecam zuza (gość) 2010-06-20 07:51:06

no bardzo mi żal synaisthesis! ale cóż sympatia ludzi nie zna granic rozsądku i przyzwoitości(zakładając że ta osoba w ogóle istnieje). Wypowiedzi poniżej no cóż "prosę Pani a on się bije" dziewczyny nie dajcie się omamiać tym oszustkom.
  • unikajcie jak ognia oszukana (gość) 2010-07-23 00:55:46

dużo naobiecywane, mało zrobione. Pieniądze wyrzucone w błoto. Wiedzę to mają z pewnością, tylko niestety nie chcą jej przekazać. Boją się...?Na zajęciach pełen chaos, lizusostwo górą, często mściwość i złośliwość. Mam nadzieję, że skończą szybko swoją działalność jako szkoła. Zdecydowanie ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • unikajcie jak ognia oszukana (gość) 2010-07-23 00:58:09

i jeszcze jeden z największych grzechów tej szkoły: przeterminowane, stare kosmetyki!!!!!!!!!!!!!!!!!okropieństwo

KOD

POLECAMY