RSS   |    Newsletter   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Katalog Firm » Manufaktura
  • bierhalle magik damiano (gość) 2007-01-18 01:24:52

manufaktura to podobno najwieksze ctr w polsce....podobno....bylem tam i z przykrosciom musze stwierdzic iz to nie jest prawda...jestem z lodzi ale bylem ostatnio w katowicach :) (jestem fanem restauracji bierhalle i odwiedzam wszystkie) zawitalem w silesia city center przy ktorym manufaktura wysiada.ogromne naprawde wielkie centrum z kinem (14 sal) fun city (najwiekszym w polsce centrum rozrywki) i 2 hipermarketami a wszystko to pod jednym dachem... :) w silesi maja nawet (co mnie niemal powalilo ) kosciol :))) ponadto jest tam wspaniala fontanna ktora \"sika\" na 20 metrow do gory :P heheh super...!!!aaa...i jeszcze restauracja bierhalle.ze wszystkich w polsce jest ona najladniejsza i chyba nawet najwieksza....super klimat i kelnerki (kolesie kelnerzy tez)super serwis.hehehe gdybym nie mieszkla w lodzi to bywal bym w silesi czesciej a w bierhalle co rano :)
  • Manufaktura jest dla ... Ktuzia..:) (gość) 2007-03-07 16:37:22

Ludzi,ktorzy uwielbiaja zakupy,mnostwo sklepow i sklepikow oraz spacerowac-Bo jest po czym!!!
  • zachwycona;p Dorocia (gość) 2007-03-16 09:55:11

Manufaktura jest super dla mnie wystarczajaco duza mnostwo sklepow rozrywka dobre jedzenie no i plus ogormny dla takigo wielkiego miejsca np na wieczorny spacer ...;)
  • zachwycona;p Dorocia (gość) 2007-03-16 09:55:13

Manufaktura jest super dla mnie wystarczajaco duza mnostwo sklepow rozrywka dobre jedzenie no i plus ogormny dla takigo wielkiego miejsca np na wieczorny spacer ...;)
  • ceny ryba (gość) 2007-03-29 18:00:44

fajne miejsce.. nawet nie drogie rzeczy...napewno spodoba ci sie tam
  • Omijac Bierhalle z daleka! A.Sommer (gość) 2007-04-07 18:22:33

Pomyslodawcy sieci restauracji Bierhalle planowali chyba stworzyc atmosfere panujaca na Bawarii, wliczajac w to wystroj, muzyke, piwo wazone na niemeicki sposob, nawet kelnerzy nosza niemiecki Tracht.
    Mieszkam na Bawarii i dzis razem z 3 innymi Bawarczykami odwiedzilismy ta restauracje w lodzkiej Manufakturze. Muzyka co prawda niemiecka, ale nawet Niemcy wstydziliby sie wlaczc taki chlam, dziewczyny i chlopcy w bawarskopodobnych ubraniach, ktore niekoniecznie przypominaja niemiecka tradycje, oraz drogie piwo w niedomytych kuflach, ktore smakowalo plynem do mycia naczyn.
    Najgorse jest to ze grupy powyzej 7 osob maja obowiazek zaplacenia 10% za serwis! nie do pomyslenia w niemieckich knajpkah, w ktorych to wieksze grupy gosci dostaja raczej rabaty lub darmowe napoje! Ja i moi goscie specjalnie spedzilismy czas w restauracji odzielnie przy 2 stolikach, aby uniknac placenia za serwis (napiwek daje chetnie, zwlaszcza ze obslugujacy nas kelner byl ok) i dostalismy oczywiscie 2 rachunki za dwa stoliki, ale mimo wszystko zostalo doliczone te 10% za serwis (pomimo ze nie zostalismy poinformowani o tym, ze jesli grupa rozdzieli sie na dwie mniejsze grupki, to mimo wszystko sa traktowani jako jedna grupa, bo weszlismy jednoczesnie do restauracji!!!!) Po rozmowie z kierownikiem zmiany, ktora prawie doprowadzila do wezwania policji zdecydwowalam sie zaplacic za ten swietny sewis. Nie wiem czy Bierhalle w ten sposob probuje przyciagnac do siebie grupy lientow? Jak chodzi o nas, to zdecydowanie nie bedziemy wiecej tam przychodzic. Absolutnie nie polecam Bierhalle, w zaden sposob nie przypomina wspanialej niemeckiej atmosfery, a jak chodzi o piwo, to Polacy powinni jednak dalej produkowac swietnego Zywca czy Tyskie a nie probowac wazyc piwo na niemiecki sposob, co i tak sie nie udaje.
    Pozdrawiam, A. Sommer
  • plosnhysvfs hjnhhghsyh (gość) 2007-05-05 11:41:39

jgdyswvgwydfvdtevgysvwyxdvetgdxvetxdvedysnsusbeuycdgwuydgwvysfevysfetxvste
  • look Akon (gość) 2007-05-05 11:43:31

am toilet plis...
  • dobre... zbig (gość) 2007-05-30 18:12:50

Drogi przyjacielu to, ze zostales potraktowany w ten sposob wynika z tego ze wyszla ci sloma z butow. To ma swoja nazwe... \"polactwo\" isc do knajpy i usiasc przy 2 stolikach bo zal dac 70gr za serwis. A co do piwa to jedyna rzecz oprocz golonki na prawde warta w tej knajpie swojej ceny.
  • Raj na ziemi;) BlackHawk (gość) 2007-06-05 12:26:01

Manufaktura jest miejscem w który ścierają się pokolenia - stare z nowymi przez co panuje tam niezwykły klimat.
  • hahaha lolo (gość) 2007-08-20 07:26:25

buraczka poszla do restauracji......
    co za wiocha....ty lepiej chadzaj do mcdonaldsa hahahahaha tepe bydlo hahahah
  • Braseria przy literkach jacek (gość) 2007-10-02 17:41:16

zajrzyjcie tam
    bajerancki sufit ze świecącymi gwiazdkami, dobrze karmia polecam
  • Max Ice and Coffee gość (gość) 2007-10-18 15:29:46

Fatalna obsługa, lekceważąca klientów i kierująca do nich głupie komentarze, zajmując się wyłącznie swoimi znajomymi, desery w karcie odbiegają znacznie od rzeczywistych
  • szkoda gadać bleeee (gość) 2007-10-18 18:43:44

Ja bardzo lubiłam Manufakturę, dopóki nie zaczęłam w niej pracować...
  • manufaktura MANIEK (gość) 2007-11-18 23:52:21

w koncu coś!co podoba się nam i innym ...w naszej szarej ŁODZI...PROSTOTA NOWOCZESNOSC I STYL
  • whispers ewa (gość) 2007-12-15 22:11:36

Bardzo fajna knajpa, jedzenie i drinki , mila obsluga
  • Janiszewski TomekM (gość) 2007-12-26 21:11:12

Czy jest albo była w Poznaniu manufaktura tkacka należaca do rodziny Janiszewskich bądz Januszewskich?. Wiem ze moj pra pra pradziadek pochodził z Poznania i tam miał zakład, a urodził sie około roku 1820.Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
  • bierhalle- nie polecam!!!!! ania 552 (gość) 2008-01-06 00:27:31

Nie polecam.
    Doliczaja 10 % za grupe powyzej 6 osob (w normalnych miejscach mozna dostac znizke za wieksza grupe), kelnerki olewajaca..i tak przeciez maja te 10%.
    mozna by wiele pisac ale ogolnie bylismy zniesmaczeni obsluga i sposobem potrakowania nas.
  • Max ice and coffee to najgorsza firma w Łodzi mała (gość) 2008-03-09 00:31:05

Obsługa beznadziejna niby kierownictwo fatalne pracując tam mogłeś nabawić sie tylko nerwicy i rudych włosów.Ochyda pracować w max ice!!!!!!bleeeeeeeeeeeeee
  • Tylko nie max ice !!!! Gość (gość) 2008-03-09 00:38:18

Słuchajcie jeśli tylko potrzebujecie pracy nigdy nie przyjmujcie sie do beznadziejnego max icea najgorsze wyzyskiwanie pracowników i zmuszanie do cięzkiej pracy masakra!!!!!!!!!!!!!!!!
  • silesie wieksze? maciodb (gość) 2008-05-27 02:14:24

jezeli mowimy o powierzchni handlowej to ok, silesie być moze jest wieksze, tylko zesrac sie mozna jak wszystko jest zamkniete pod dachem. Ale manufaktura powierzchniowo jako calość jest 3x taka jak silesie ... 27 hekratow a silesie 7 hek.
  • max ice and coffe oburzona klientka (gość) 2008-09-30 16:21:32

nie kupujcie tam lodów ostatnio zamówiłam deser i znalazłam w lodach czarny włos już nigdy niczego tam nie zjem
  • Uwaga na sushi!!!!!!!! Jonny (gość) 2008-10-03 20:24:04

W porcji znalazłem folię!!!!!!!!!!!
    NIGDY więcej tam nie pójdę!!!!!
  • Max Ice Coffee pracownik (gość) 2008-12-13 23:52:18

zgadzam się z opinią o max ice: wyzysk pracowników i oprócz tego syyyf!!! karaluchy biegają po jedzeniu i nikt się nie przejmuje tym... smacznego
  • Max Ice to cholerny obóz koncenteracyjny Krzysiek (gość) 2009-01-15 11:43:04

Miałem okazje pracować tam i to nie są wyrzut związane z tym że zostałem zwolniony, bynajmniej sam odszedłem i ciesze się że to zrobiłem. W ciągu miesiąca przewija się kilkanaście nowych twarzy które pojawiają się i odchodzą. Prawdziwych pracowników, takich którzy pracują ponad rok jest może ze trzech. Masakra, szczerze nie polecam. Nawet początkującym osobom chcącym nauczyć się czegoś proponuje rozdawanie ulotek niż prace tam.
  • Max ice tragiczna obsługa - chamstwo - !!!!!! Piotr (gość) 2009-01-19 12:23:22

Będąc klientem tej kawiarni zostałem chamsko potraktowany przez kelnera ADAMA i Oświadczam Państwu że nigdy jeszcze nie spotkałem się z taka tragiczna obsługą. Nie polecam wręcz odradzam.
    PZ
  • Moje zdanie nt. temat. Krzysztof R. (gość) 2009-02-02 01:19:13

Panie Piotrze, nie zgodzę się z powyższą opinią, gdyz bywam w \"M.I.C\" 4 razy w tyg. i jestem bardzo często obsługiwany przez Pana Adama i nie będę ukrywac, że zawsze byłem potraktowany profesjonalnie! Być może zadziałało tu stwierdzenie: \"jaki klient taki i dla niego kelner\". Cham będzie chamem na wieki wieków amen.
  • maxi icecaffe gość (gość) 2009-03-12 20:11:23

moim zdaniem ta kawiarnia jest super byłam tam obsługa wyszkolona desery super
  • NIE PRACUJCIE W MAX ICE!!! K.P. (gość) 2009-03-18 15:36:31

Nigdy nie pracujcie w MAX ICE!!! Pracowałam tam i definitywnie to odradzam. Praca generalnie nie jest ciężka, ale za to atmosfera jest fatalna. Większość stałych pracownic (oczywiście nie wszystkie) traktują nowych pracowników jak konkurencję do zniszczenia (choć z pozorów to tak nie wygląda). Kierowniczki (nie wszystkie, ale ze wskazaniem na pewne osoby) czepiają się o coś, czego wcale się nie robi (możliwe że w celu wyżycia się, bo zapewne są \"niespełnione\":P). Zostałam zwolniona z pracy pod pretekstem, że \"nie słucham poleceń i nie umiem sobie zorganizować pracy\". Nie słuchałam bo próbowałam sprzeciwić się, gdy byłam niesprawiedliwie osądzana, a jeżeli chodzi o drugą kwestię próbowałam bez przerwy coś robić, podczas gdy dziewczyny z dłuższym stażem pracy tam rozmawiały sobie z kierowniczkami, z którymi były już zakumplowane. Dodam jescze, że na początku zgadzają się, np. że możesz pracować tylko rano, a później w rezultacie przychodzisz do pracy raz w tygodniu bo rano nie możesz pracować ze względu na dużą liczbę zatrudnionych osób. Jednym słowem oszustwo. Zwracam honor osobom, których moja opinia nie dotyczy. Ale podkreślam, dobrze zastanówcie się zanim pójdziecie tam zapytać o pracę, ODRADZAM!!! P.S. Opinia dotycząca kelnera Adama jest nieprawdziwa. Jest jedną z tych fajniejszych osób tam pracujących. K.P.
  • MAX ICE & coffee ktos kto tam był (gość) 2009-04-02 17:43:37

Nie idźcie tam pracować!! to jest obóz pracy, zwanie możesz dostać za to że w ogóle tam jesteś!! Kelner Adam już nie pracuje...miał chłopak racje że sie zwolnił!! kierowniczki zwlaszcza 2 sa beznadziejne!! młodych pracowników traktują jak ścierwa, a atmosfera tragiczna, tak obgadują, że aż się słabo robi!! zwłaszcza te dziewczyny co sa tam dlugo, idiotki!! nawet gorzej!! z karaluchami prawda :) pozdrawiam

KOD

POLECAMY