RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Łódź » Forum » Katalog Firm » SP nr 149 Łódź Tatrzańska 69 a,
  • Super Ja (gość) 2006-12-27 15:21:50

• przechwałki siwy (gość) 2007-06-22 13:46:06

dużo mówią, mało robią!!!
  • fajna szkoła ania (gość) 2007-10-27 20:12:08

ta szkoła jest fajna chodziłam do niej ale sie przeprowadzilam.Pozdrawiam calą szkołe. :):):):):):):)
  • fajna szkoła ania (gość) 2007-10-27 20:12:26

ta szkoła jest fajna chodziłam do niej ale sie przeprowadzilam.Pozdrawiam calą szkołe. :):):):):):):)
  • fajna szkoła ania (gość) 2007-10-27 20:12:27

• SWzkola nie dla mnie AdiN (gość) 2008-03-17 21:58:12

moim zdaniem ta szkola jest super niestety jesli jacys uczniowie maja problemy z zachowaniem to nie maja szans w tej szkole na poprawe raz podpadniesz to jestes skreslony na liscie do konca tej szkoly chodzilem do tej szkoly i nienawidzilem jej towarzystwo bylo dobre ale szkola to powinna byc SZKOLA ale to jest tylko moje zdanie
  • Naprawdę dobra szkoła Uczennica (gość) 2008-05-04 21:35:54

Dobry poziom nauczania, wykwalifikowana kadra trenerów pływania. To z tej szkoły wywodzi się dużo łódzkich znanych pływaków!! Polecam szkołę ukończyłam ją i dostałam się do 34 GIM
  • a jak z warunkami? gość (gość) 2008-10-16 21:39:31

Po za pozdrawianiem ziomali to może ktoś napisać o warunkach? Czy sypią szuflę chloru , czy czasem zmieniają wodę, zatłoczenie pływalni?
  • wielki stek bzdur jedyny rozsądny (gość) 2009-09-02 15:30:07

jak czytam pozytywne opinie na temat tej szkoły to mi się robi niedobrze.Wymieńmy tylko niektóre z jej wad w punktach:
    1.Po pierwsze chyba oczywiste jest,że głównym zadaniem szkoły podstawowej nie jest trenowanie dobrych pływaków tylko wychowanie dzieci na porządnych ludzi.Czy ww szkoła spełnia to zadanie?Wystarczy spojrzeć na zachowanie niektórych jej wychowanków (i obecnych i byłych),widoczne również często pod (albo za) samą szkołą gdzie mogą się bez problemu dostać (o czym jeszcze później)-wspomnę tylko o butelkach od piwa i walających się śmieciach.Szkoła,która szczyci się tylko osiągnięciami sportowymi to żadna szkoła
    2.Pani dyrektor szkoły gdzie tylko się da podaje ją za jedną z najbezpieczniejszych w Łodzi.Przeczy temu już sam fakt,że każdy może bez problemu dostać się na teren przyszkolny,ogrodzony rozwalającą się siatką.Każdy to nawet typowi żule litrami pijący wódkę a lubiący siadać na murkach zazwyczaj w okolicy basenu.Do tego bezpieczeństwu zaprzecza pomysł klas integracyjnych-czytaj pkt 3.Nie ma co super bezpieczeństwo!
    3.Wspomniane klasy integracyjne,których rola wychowawcza jest tak bezkrytycznie opiewana nie tylko nie spełniają swojej roli ale stanowią zagrożenie dla zdrowych dzieci.Od razu tu zaznaczam dla zagorzałych fanów bagatelizowania niepełnosprawności,że nie mam nic przeciwko dzieciom chorym a wręcz przeciwnie.Bardzo współczuję tym dzieciom i podziwiam ich mamy ale nie pogodzi się pewnych rzeczy.Nikt nie jest cudotwórcą i nie sprawi,że dziecko niepełnosprawne umysłowo stanie się normalne.A takie integrowanie na siłę dzieci o normalnych możliwościach z tymi,które mają te możliwości ograniczone na dłuższą metę przynosi tylko problemy.Tylko jeden z przykładów-w zeszłym roku wypadek w świetlicy szkolnej z udziałem dziecka nie do końca pełnosprawnego,który całe szczęście zakończył się tylko szyciem głowy (choć wyglądało 100% groźniej).
  • wielki stek bzdur c.d. jedyny rozsądny (gość) 2009-09-02 15:53:22

4.Przynajmniej jedna nauczycielka w tej szkole,pewnie zresztą za aprobatą pani dyrektor,ocenia uczniów nie na podstawie ich umiejętności tylko na podstawie zawartości portfela ich rodziców.Nie ważne co uczeń umie,ważne ile kasy jego rodzic przeznaczył na pomoc szkole.Dzieci nowobogackich rodziców mogą zachowywać się często karygodnie i niewiele wiedzieć a i tak mogą być pewni dobrych ocen natomiast dzieci z biedniejszych rodzin praktycznie nie mają szans na świadectwo z czerwonym paskiem.Tym pierwszym pozwala się również na gnębienie tych drugich bez żadnych konsekwencji.Więc jeśli ktoś jest uczciwy ale nie stoi finansowo jak górnik to lepiej niech nie zapisuje dziecka do tej szkoły-tylko się naje stresów.
    Można by jeszcze wymieniać więcej wad tej szkoły ale szkoda czasu i miejsca-i tak nic się nie zmieni.Szkoda tylko tych poszkodowanych dzieci
  • OKROPNE, ŻEBY TAK PISAĆ! KTOŚ (gość) 2009-12-24 00:13:31

WSTYDZIĆ SIĘ TRZEBA TAKIEJ ZAPALCZYWOŚCI
  • Pierwsza klasa?.. Aga (gość) 2010-02-01 20:02:32

Witam,zastanawiałam się nad zapisaniem córki do pierwszej klasy tej właśnie szkoły,po tym jednak co przeczytałam na forum i po rozmowach z kilkoma rodzicami dzieci uczęszczających do tej szkoły,mojej córki już tam nie poślę.Dzięki wszystkim,pozdrawiam.
  • Zastanow sie Asia (gość) 2010-02-27 10:37:56

Najpierw zastanow sie nad soba czy Ty zawsze jestes idealnym a pozniej tak smaruj o innych osobach,szkolach czy innych instytucjach.Niestety warunki w jakich znajduje sie szkola ta czy inna nie jest wina do konca szkoly tylko miasta.Jak zawsze brakuje na wszystko pieniedzy a za cos trzeba naprawic.A moze zasponsorujesz-napewno sie uciesza!!!!!!!!!!!nie tylko tak jest z ogrodzeniem ale ze wszystkim-widac malo sie orientujesz w tych sprawach!!!!!!!!!!!!!!! Jesli chodzi o ocenianie uczniow to tez jest w kazdej szkole tak samo-zawsze znajdzie sie jakis ktory umili zycie czniom-tak juz bywa.Najpierw popatrz na siebie bardzo krytycznie a potem ocenieaj innych.
  • Polecam Kaska (gość) 2010-02-27 10:44:03

Aga napisał:

Witam,zastanawiałam się nad zapisaniem córki do pierwszej klasy tej właśnie szkoły,po tym jednak co przeczytałam na forum i po rozmowach z kilkoma rodzicami dzieci uczęszczających do tej szkoły,mojej córki już tam nie poślę.Dzięki wszystkim,pozdrawiam.

Osobiscie znam tylko strone basenu gdyz corka moja tam chodzi i jestesmy zadowoleni.Instruktorzy ok.Basen zadbany czysty.Pani w szanit pomaga mlodszym dzieciom w ubraniu,soakowaniu rzeczy oraz w wysuszeniu wlosow-pilnuje zeby byly dosuszone.
    Jesli chodzi o szkole to nie zabardzo moge cos powiedziec gdyz Corka uczeszcza do innej ale kolezanki dzieciaki chodza do tej i jest ogolnie zadowowlona.A co do
    wypowiedzi ''WIELKI STEK BZDUR''z w/w osoby to sie nie zgadza kolezanka.Ona jest zadowowlona a dzieciaczki jej chodza chetnie do szkoly.pozdrawiam wszystkich
  • moja szkoła jula (gość) 2010-03-21 19:05:53

chodze do tej szkoły już od 4 lat i podoba mi się
  • Magda (gość) 2010-11-11 09:51:49

Człowieku, co ty za bzdury piszesz. W zeszłym roku szkoła otrzymała certyfikat "Bezpiecznej szkoły", wiesz co to znaczy? Z Twojej wypowiedzi widać, że nie. Aby go otrzymać wszyscy pracownicy musieli ciągle podejmować różnorodne działania w kierunku bezpieczeństwa. Szkoła była poddana audytowi zewnętrznemu przez róźne instytucje m.in. Straż Miejską, Straż Graniczną, Straż Pożarną, Policję, Kutatorium Oświaty, Wydział Edukacji, Urząd Miasta Łodzi i wiele innych instytucji związanych z bezpieczeństwem. Ich przedstawiciele osobiści sprawdzili warunki lokalowe szkoły, analizowali dokumentację szkoły (m.in. liczbę wypadków uczniów). Aby otrzymać taki certyfikat bezpieczeństwo uczniów musi być najważniejsze i tak jest w tej szkole. Jako rodzic dziecka, jestem w tej szkole często i wiem jak duży wysiłek musi podejmować dyrekcja i rada pedagogiczna, że by zaspakajać indywidualne potrzeby uczniów. tO JEST JEDYNA SZKOŁA W pOLSCE, KTÓRA W RAMACH BEZPIECZEŃSTWA PROWADZI LEKCJE "RATOWNICTWA MEDYCZNEGO" WE WSZYSTKICH KLASACH.
  • Magda (gość) 2010-11-11 09:52:46

CD. To są fakty i to co mówię jest do sprawdzenia. A Twoje wylewane żale "jedyny rozsądny (gościu)" są jak to zwykle bywa chęcią wygadania się na forum. Mam nadzieję, że inne osoby czytając Twoje "wypociny" będą mieli takie samo zdanie. Jesteś typowym przyładem, że anonimowość pozwala na wszystko, nawet na opluwanie osób i [podważanie dobrego imienia tej fajnej, przyjaznej uczniom szkoły. Zastanawiam się tylko, dlaczego nie wypiszesz dziecka do innej Twoim zdaniem bezpieczniejszej szkoły?
  • zadowolona (gość) 2010-11-11 09:56:07

Kłamiesz człowieku o skreśleniu z listy, ponieważ szkoła podstawowa jest obowiązkową i nie ma takiego przepisu, któryby pozwał na skreślenie ucznia z listy, nawet tego najbardziej niegrzecznego. A szkoła jest rzeczywiście super. A wnętrze.,... bajka. Chodzą tam moje dzieci i są bardzo zadowolone. Polecam
  • sam (gość) 2010-11-11 09:58:19

Warunki są bardzo dobre. Dbają o higienę. Jest czysto i sympatytcznie.
  • dana (gość) 2010-11-11 10:04:31

Nie wiem co Ci nagadali znajomi? Ciekawe dlaczego jak są nie zadowoleni nie zabiorą swoich dzieci do innej szkoły. to najładniejsza szkoła jaką znam. Szkoła, w której uczeń jest ważny. Ma odpowiedzie warunki i bardzo wysoki poziom. Szkoła, która przyjmuje głównie uczniów z rejonu, ponieważ chce zapewniać swoim uczniom komfortowe warunki. Szkoła, która chyba jako jedyna stara się o zmniejszenie swojego rejonu. A średnia w każdej klasie IV-VI od kilku lat jest powyżej 4. Jak jesteś z poza rejonu niestety nie masz szans dostać się do niej.
  • Szkoła super!!! Magda (gość) 2010-11-11 10:37:06

Szkoła jest super pod każdym względem. Wysoki poziom dydaktyczny. Średnia sprawdzianów po klasie szóstej zawsze powyżej krajowej, łódzkiej i wojewódzkiej. Średnia w każdej klasie IV-VI powyżej 4, przy czym ważne jest że są tam głównie dzieci z rejonu. Gratulacje dla nauczycieli> Bezpieczna, specjalnie dobudowali dyżurkę na wejściu, wideofon na świetlicę i monitoring. Od pierwszej klasy "Ratownictwo Medyczne" (nie ma chyba w całej Polsce). Osiągnęcia uczniów w sporcie i dydaktyce. Mnóstwo certyfikatów, programów własnych nauczycieli i kół zainteresoewań (bezpłatnych). A pomieszczenia.... jak z bajki (art. w Expressie ilustrowanym). W wszystko co piszę to fakty do sprawdzenia. Niestety nie przyjmuja dzieci z pozarejonu.
  • Bardzo dobra szkoła zadowolona (gość) 2010-11-11 10:44:43

Wspaniali nauczyciele. Co roku przed świętami Bożego Narodzenia wystawiają bajkę w prezencie dla dzieci. Pokażcie mi innych takich nauczycieli. Ciągle coś wymyślają, aby stworzyć uczniom lepsze warunki do nauki; mają "Chatkę Puchatka", kolorową świetlicę i klasy, a nowe miejsca do zabaw.... mistrzostwo świata. Gratulować pomysłów i różnorodności działań podejmowanych przez nauczycieli. Jak widać im się chce.... Nic dziwnego, że mają tak dużo chętnych. Rzeczywiście przyjmują tylko z rejonu. Pozdrawiam wszystkich.
  • zadowolona 1 (gość) 2010-11-11 10:46:00

Proponuję wejść do środka lub na stronę.
  • do zadowolonej hej hej (gość) 2010-11-25 11:19:41

powiedz ile ci zapłacili za taki komentarz albo przyznaj,ze jesteś z rodziny dyrekcji lub kogoś kto w tej szkole pracuje
  • osądźcie sami obiektywnie (gość) 2010-11-25 12:25:27

ja nie mam nic od tej szkoły tak jak niektórzy tutaj są rzeczywiście strasznie na nie,ale słyszałem,że to strasznie katolicka szkoła.Mam znajomą,która jest innego wyznania niż katolickie i jej dziecko spotyka się z samym dyskryminowaniem,mimo,że nie sprawia problemów wychowawczych i jest zdolne to ciągle coś tym nauczycielom nie pasuje a dzieci chuligańskie nie mają takich problemów tylko dlatego,że są wyznania tego co większość.Osądźcie sami-bez względu na to czy ktoś jest uprzedzony do jakiejś religii czy nie,to nie powinno się oceniać ze względu na wiare nawet konstytucja to gwarantuje

KOD

POLECAMY