W sobotę i niedzielę parking przy CH Tulipan będzie wabić przechodniów wyjątkowymi zapachami. Wszystko za sprawą food trucków, czyli pojazdów przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków. Naturalne, sezonowe produkty, świeżo przygotowywane dania i pasja do gotowania zapewnią, że piknik stanie się dla każdego niecodziennym doświadczeniem.
Każdy z samochodów zaserwuje oryginalne potrawy: kuchni amerykańskiej, azjatyckiej i europejskiej w wielu wariantach. Będą zupy, dania główne i pyszne desery oraz kawa i napoje.
Festiwal będzie doskonałą okazją, by spróbować zarówno tajskich, meksykańskich jak i belgijskich przysmaków.
Oferta kilkunastu mobilnych restauracji będzie bardzo różnorodna. Pojawią się azjatyckie przeboje, takie jak pad thai czy nadziewane bułeczki bao. Z kilku food trucków serwowane będą meksykańskie potrawy. Miłośnicy burgerów mogą liczyć na szeroki wybór bułek z wołowiną; wieprzowiny - na popularną pulled pork w kilku odsłonach, natomiast amatorzy frytek na frytki w wydaniu belgijskim. Na deser będzie można zjeść prawdziwe tajskie lody i napić się się oryginalnej, molekularnej lemoniady.
W programie przewidziano także strefę chill-out oraz specjalną sekcję z atrakcjami dla najmłodszych.
Start imprezy w sobotę o godz. 10.00, zakończenie w niedzielę o godz. 20.00.
Strefę food tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów - miłośnikami poszczególnych regionów świata.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?