Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zielone Smaki Łodzi 2018: festiwal wegańskiego jedzenia pod hasłem "Pieprz i wanilia"

mt
Festiwalowe dania (4)

    Boto Sushi, św. Teresy 100

Przyprawione kieszonki smażonego tofu zanurzonego w słodkim, sojowym sosie. Wypełnione ryżem, warzywami i wodorostami tworzą Inari-zushi. Danie podawane z pieprzem Sanshō ze zmielonych owoców z nasionami żółtodrzewu pieprzowego.

    Chude ciacho, Politechniki 1 (CH Sukcesja)

Krucha orzechowa tartaletka z wiśniami zatopionymi w aksamitnym kremie waniliowym oblana pikantną czekoladową polewą.

    Format, Tymienieckiego 3 (Art Inkubator)

– Caponata z pulpecikami z kaszy jaglanej w chrupiącym sezamie.

– Karmelizowana śliwka z migdałową kruszonką, w sosie waniliowym.


Forno Nero, Piotrkowska 79

Marinara – tradycyjna pizza neapolitańska, wprost z kamiennego pieca opalanego drewnem. Pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, świeża bazylia, świeże oregano i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Kardamon, Stefanowskiego 17

– Pierogi gryczane z nadzieniem z pieczonej dyni i ciecierzycy, z konfiturą z białej cebuli z pieprzem.

– Waniliowe ciasto z kaszy jaglanej z konfiturą pomarańczową, na spodzie z daktyli i ciecierzycy.

Na zdjęciu: danie z restauracji Kardamon
Festiwalowe dania (4) Boto Sushi, św. Teresy 100 Przyprawione kieszonki smażonego tofu zanurzonego w słodkim, sojowym sosie. Wypełnione ryżem, warzywami i wodorostami tworzą Inari-zushi. Danie podawane z pieprzem Sanshō ze zmielonych owoców z nasionami żółtodrzewu pieprzowego. Chude ciacho, Politechniki 1 (CH Sukcesja) Krucha orzechowa tartaletka z wiśniami zatopionymi w aksamitnym kremie waniliowym oblana pikantną czekoladową polewą. Format, Tymienieckiego 3 (Art Inkubator) – Caponata z pulpecikami z kaszy jaglanej w chrupiącym sezamie. – Karmelizowana śliwka z migdałową kruszonką, w sosie waniliowym. Forno Nero, Piotrkowska 79 Marinara – tradycyjna pizza neapolitańska, wprost z kamiennego pieca opalanego drewnem. Pomidory, czosnek, oliwa z oliwek, świeża bazylia, świeże oregano i dużo świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Kardamon, Stefanowskiego 17 – Pierogi gryczane z nadzieniem z pieczonej dyni i ciecierzycy, z konfiturą z białej cebuli z pieprzem. – Waniliowe ciasto z kaszy jaglanej z konfiturą pomarańczową, na spodzie z daktyli i ciecierzycy. Na zdjęciu: danie z restauracji Kardamon materiały prasowe
W czwartek (11 października) rozpoczyna się piąta edycja festiwalu Zielone Smaki Łodzi. Do niedzieli łódzkie restauracje prezentować będą coraz częściej podawane dania wegańskie. Tematem przewodnim roślinnych dań będzie „Pieprz i wanilia”.
od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Zielone Smaki Łodzi 2018: festiwal wegańskiego jedzenia pod hasłem "Pieprz i wanilia" - Łódź Nasze Miasto

Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto