Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zdrowo jem, bo dużo wiem. Uczniowie SP nr 149 sami robią sobie sałatki i kanapki

(MJ)
– Inicjatorką powstania pracowni jest Jolanta Chmiela, nauczycielka edukacji wczesnoszkolnej i koordynatorka promocji zdrowia w naszej szkole – mówi dyr. Małgorzata Staciwa. – Marzy nam się jeszcze wyposażenie jej w lodówkę i piekarnik, w którym będzie można piec chleb i bułki. 

SP nr 149 ma certyfikat Szkoły Promującej Zdrowie.
– Inicjatorką powstania pracowni jest Jolanta Chmiela, nauczycielka edukacji wczesnoszkolnej i koordynatorka promocji zdrowia w naszej szkole – mówi dyr. Małgorzata Staciwa. – Marzy nam się jeszcze wyposażenie jej w lodówkę i piekarnik, w którym będzie można piec chleb i bułki. SP nr 149 ma certyfikat Szkoły Promującej Zdrowie. Jarosław Ziarek
W Szkole Podstawowej nr 149 przy ul. Tatrzańskiej w Łodzi powstała pracownia gastronomiczna o wdzięcznej nazwie "U babci Joli". Uczniowie pod okiem nauczycielek szykują tam sobie kanapki, sałatki, surówki, a potem pałaszują wszystko z apetytem. Uczniowie w pracowni gastronomicznej mają do dyspozycji deski, plastikowe naczynia, kubki, tace, sztućce, a także duży zlew z szafką, suszarkę, a nawet sokowirówkę i robota kuchennego do szatkowania.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto