Restauracja Pwidok
[1/7]

Restauracja Pwidok

Plac wolności 8

Menu A
- Pâté en Croûte / piklowana gorczyca / majonez grzybowy / sałatka z ziół
- Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque
- Schab cielęcy / gratine selerowe / boczniak pieczony / brokuł szparagowy / cebulka perłowa / sos blanquette / kruszonka z karmelizowanej cebuli
- Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy
- Marakuja / jogurt / podgrzybek

Menu B
- Kozi ser / kiszona rzodkiewka / piłkowany burak / purée rodzynkowe
- Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque
- Jajko poché / białe szparagi / beurre blanc szafranowy / chips parmezanowy
- Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy
- Marakuja / jogurt / podgrzybek

Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week odbędzie się w dniach 6-17 lutego. Szefowie Kuchni najlepszych restauracji w całym kraju przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata.