Fatamorgana
[4/7]

Fatamorgana

ul. Księży Młyn 16

Menu A
- Ośmiornica/wonton/szpinak/por
Chrupiące pierożki wonton faszerowane ośmiornicą i szpinakiem z porem julienne oraz wywarem
- Żółty burak/nori/kasza gryczana/wołowina
Barszcz żółty na domowym zakwasie podany z maki gryczanymi i wołowiną
- Kulbin/małża św. Jakuba/karczoch/pietruszka
Pieczony filet z kulbina, chipsy z małż św. Jakuba, panierowany karczoch, emulsja pietruszkowa
- Cielęcina/warzywa/pommes anna/bordelaise
Gotowana w niskiej temperaturze łopatka cielęca, tatar z warzyw, zapiekane ziemniaki z masłem, sos bordelaise
- #3 Ptysie
Kiwi-miód-kolendra
Marakuja-cytryna
Orzechy-czekolada

Menu B
- Ośmiornica/wonton/szpinak/por
Chrupiące pierożki wonton faszerowane ośmiornicą i szpinakiem z porem julienne oraz wywarem
- Żółty burak/nori/kasza gryczana
Barszcz żółty na domowym zakwasie podany z maki gryczanymi
- Kulbin/małża św. Jakuba/karczoch/pietruszka
Pieczony filet z kulbina, chipsy z małż św. Jakuba, panierowany karczoch, emulsja pietruszkowa
- Czerwona fasola/warzywa/pommes anna/bordelaise
Smażony kotlet z czerwonej fasoli, tatar z warzyw, zapiekane ziemniaki z masłem, sos bordelaise
- #3 Ptysie
Kiwi-miód-kolendra
Marakuja-cytryna
Orzechy-czekolada

Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week odbędzie się w dniach 6-17 lutego. Szefowie Kuchni najlepszych restauracji w całym kraju przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata.