Fine Dining Week po raz kolejny w Łodzi. Zobacz restauracje oraz ich menu
Fatamorgana
ul. Księży Młyn 16 Menu A - Ośmiornica/wonton/szpinak/por Chrupiące pierożki wonton faszerowane ośmiornicą i szpinakiem z porem julienne oraz wywarem - Żółty burak/nori/kasza gryczana/wołowina Barszcz żółty na domowym zakwasie podany z maki gryczanymi i wołowiną - Kulbin/małża św. Jakuba/karczoch/pietruszka Pieczony filet z kulbina, chipsy z małż św. Jakuba, panierowany karczoch, emulsja pietruszkowa - Cielęcina/warzywa/pommes anna/bordelaise Gotowana w niskiej temperaturze łopatka cielęca, tatar z warzyw, zapiekane ziemniaki z masłem, sos bordelaise - #3 Ptysie Kiwi-miód-kolendra Marakuja-cytryna Orzechy-czekolada Menu B - Ośmiornica/wonton/szpinak/por Chrupiące pierożki wonton faszerowane ośmiornicą i szpinakiem z porem julienne oraz wywarem - Żółty burak/nori/kasza gryczana Barszcz żółty na domowym zakwasie podany z maki gryczanymi - Kulbin/małża św. Jakuba/karczoch/pietruszka Pieczony filet z kulbina, chipsy z małż św. Jakuba, panierowany karczoch, emulsja pietruszkowa - Czerwona fasola/warzywa/pommes anna/bordelaise Smażony kotlet z czerwonej fasoli, tatar z warzyw, zapiekane ziemniaki z masłem, sos bordelaise - #3 Ptysie Kiwi-miód-kolendra Marakuja-cytryna Orzechy-czekolada