Lokal
[3/7]

Lokal

- ul. Sienkiewicza 61

Menu A
- amuse bouche
Seler wakame, veloute kalafior, puree marchewka-chilli, olej borowikowy, mikro pietruszka
moment pierwszy
Pierożek z ciasta ryżowego faszerowany kozim serem i szalotką podane w sosie jagodowym z emulsją jałowcową I mikro rzodkiewką
- Krem z kasztana i gruszki, żółtko na miękko, prażony kasztan z zestem limonkowym
- Parowany sum, puree marchewkowe, puree pietruszkowe, olej pietruszkowy, kalafior romanesco, puder z suszonych pomidorów i piana jabłkowa
- Comber jagnięcy z kostką podany z brukselką, mini marchewką, brokułem, kalafiorem i demi-glace warzywny
- Czerwone jabłuszko podane na ziemi czekoladowej

Menu B
- amuse bouche
Seler wakame, veloute kalafior, puree marchewka-chilli, olej borowikowy, mikro pietruszka
moment pierwszy
Pierożek z ciasta ryżowego faszerowany kozim serem i szalotką podane w sosie jagodowym z emulsją jałowcową I mikro rzodkiewką
- Krem z kasztana i gruszki, żółtko na miękko, prażony kasztan z zestem limonkowym
- Scorzonera pieczona w soli podana z biszkoptem szpinakowym, puree z palonego selera, emulsją szafranową, burakiem chioggia, jajkiem przepiórczym, chrustem z pora, sosem z suszonych śliwek i oliwą z habanero
- Smażony topinambur na palonym maśle z pianą z wędzonego jogurtu, konfitowaną szalotką, mini porem, boczniakiem mikołajkowym, chipsami z czosnku, żelem z czarnego bzu, wytrawną ziołową bezą i mikro trybulą
- Czerwone jabłuszko podane na ziemi czekoladowej

Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week odbędzie się w dniach 6-17 lutego. Szefowie Kuchni najlepszych restauracji w całym kraju przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata.