Festiwal Fine Dining Week po raz pierwszy w Łodzi. Sprawdź listę restauracji i menu!
Fatamorgana
1. Ślimaki / słonecznik / seler Smażone ślimaki z prażonym słonecznikiem i emulsja z selera 2. Fasolka szparagowa / żółtko / cytryna Tatar z fasolki szparagowej, żółtko przepiórcze confit z zielem angielski, piana ze skórek z cytryny 3. Pstrąg / szczaw / krem fraîche / kasza gryczana Rillettes z pstrąga podany z prażoną kaszą gryczaną i szczawikiem 4. Jeleń / czerwona porzeczka / biszkopt / młoda marchew Grilowany comber z jelenia, sos demi glace z czerwoną porzeczka, wytrawny biszkopt ze szpinakiem, młoda marchew glasowana na redukcji z jabłka 5. Owoce leśne / natka pietruszki / czekolada Lody owoce leśne, puder z natki pietruszki, crémeux czekoladowe z grzybem, wafelek 1. Ślimaki / słonecznik / seler Smażone ślimaki z prażonym słonecznikiem i emulsja z selera 2. Fasolka szparagowa / żółtko / cytryna Tatar z fasolki szparagowej, żółtko przepiórcze confit z zielem angielski, piana ze skórek z cytryny 3. Pstrąg / szczaw / krem fraîche / kasza gryczana Rillettes z pstrąga podany z prażoną kaszą gryczaną i szczawikiem 4. Szczupak / cebula / pomidor / kukurydza / śmietana Smażony szczupak, chipsy czerwona cebula, pasta pomidorowa z migdałami, kwaśna śmietana ze świeżymi ziołami, kukurydza smażona na maśle 5. Owoce leśne / natka pietruszki / czekolada Lody owoce leśne, puder z natki pietruszki, crémeux czekoladowe z grzybem, wafelek