Kolorowe szaszłyki z grilla. GRILLOVE - przepis na szaszłyki z warzywami i kiełbasą drobiową ze szpinakiem

Szaszłyki z warzywami i kiełbasą drobiową ze szpinakiem

Na 5 SZTUK potrzebujecie:

5 kiełbasek drobiowych ze szpinakiem GROT
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
oliwa lub olej
sól
pieprz

Przygotowanie:

- papryki pokroić w kostkę.
- kiełbasę i cukinię pokroić w plasterki
- cebulę na 4 ćwiartki.

Przełożyć do miseczek, doprawić solą i pieprzem.

Składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki i grillować (patelnia grillowa lub grill) przez ok. 10-12 minut - w tym czasie przewracać - z każdej strony grillować po około 2-3 minuty (w trakcie można smarować oliwą).

SMACZNEGO!

Gastronomia