Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week. Festiwal najlepszych restauracji w Łodzi [LISTA LOKALI I MENU]

mar
Adres: ul. 6-go Sierpnia 1/3

MENU 1
- Przystawka:
Gamberi al vino bianco con rosmarino fresco - Krewetki marynowane w białym winie i świeżym rozmarynie
- Danie główne:
Spiedini terra-mare - Grillowany szaszłyk z rostbefu argentyńskiego w towarzystwie krewetek
- Deser:
Muosse di fragole al mascarpone e cantuccini - Mus truskawkowy, krem z mascarpone i białej czekolady oraz migdałowe cantuccini

MENU2:
- Przystawka:
Vellutata di paprika con mozzarella di bufala - Krem z pieczonych papryk z mozzarellą bufala
- Danie główne:
Risotto con carciofi con scaglie di tartufo - Risotto z karczochami i płatkami z trufli
- Deser:
Cheesecake al mascarpone con frutti di bosco e cantuccini - Sernik mascarpone z owocami leśnymi na biszkopcie cantuccini
Adres: ul. 6-go Sierpnia 1/3 MENU 1 - Przystawka: Gamberi al vino bianco con rosmarino fresco - Krewetki marynowane w białym winie i świeżym rozmarynie - Danie główne: Spiedini terra-mare - Grillowany szaszłyk z rostbefu argentyńskiego w towarzystwie krewetek - Deser: Muosse di fragole al mascarpone e cantuccini - Mus truskawkowy, krem z mascarpone i białej czekolady oraz migdałowe cantuccini MENU2: - Przystawka: Vellutata di paprika con mozzarella di bufala - Krem z pieczonych papryk z mozzarellą bufala - Danie główne: Risotto con carciofi con scaglie di tartufo - Risotto z karczochami i płatkami z trufli - Deser: Cheesecake al mascarpone con frutti di bosco e cantuccini - Sernik mascarpone z owocami leśnymi na biszkopcie cantuccini
Trzecia edycja Restaurant Week, czyli Festiwalu Najlepszych Restauracji odbędzie się w dniach 21-30 kwietnia w Łodzi. Specjalnie na tę okazję łódzkie lokale przygotowały trzydaniowe menu. Rezerwacja miejsc już trwa.

Zbliża się trzecia edycja Restaurant Week - Festiwalu Najlepszych Restauracji. W czasie festiwalu szefowie kuchni łódzkich restauracji zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.

Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. W menu restauracji festiwalowych znajdą się przygotowane specjalnie z myślą o Restaurant Week trzydaniowe zestawy, składające się z przystawek, dań głównych i deserów. Każdy zestaw będzie kosztował 39 zł. Żeby zarezerwować stoliki, wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl i wybrać restaurację.

Listę łódzkich restauracji biorących udział w festiwalu i festiwalowe menu prezentujemy w naszej galerii zdjęć.

Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. Główną ideą Festiwalu Najlepszych Restauracji jest przybliżanie gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.

- Jedzenie nie tylko pozwala zaspokoić głód. Restaurant Week udowadnia, że warto je celebrować, odnaleźć w posiłkach formę relaksu i odstresowania, pozwolić sobie zapomnieć przy stole o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach - mówi Igor Jankowski, organizator Restaurant Week.

Pierwszą polską edycję Restaurant Week zorganizowano w Warszawie w listopadzie 2014 roku. Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11.000 gości. W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75.500 gości.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto