Restauracja Ferkot w Redzie ma bardzo bogate menu. Nad jakością potraw czuwa doświadczony szef kuchni. Tu każdy znajdzie coś dla siebie.
W Ferkot Reda na śniadanie możemy sobie zamówić tradycyjną jajecznię ze szczypiorkiem, omlet lub naleśniki na słodko. Restauracja oferuje przekąski na zimno i na ciepło, np.: tatar caprese serwowany na trzech grzankach, czy aksamitny camembert z borówkami.
Lubicie zupy? Nie ma problemu. W Ferkocie znajdziecie: złocisty bulion czyli rosół staropolski z makaronem własnej roboty, aksamitny krem pomidorowy z bitą śmietaną i grzankami, krem z dyni z łezką śmietany chili i prażonymi migdałami, rosół tajski – lekko pikantny i wiele innych.
Większy głód? Dania mięsne serwowane w Ferkocie to na przykład: de volaille podawany z ziemniakami i bukietem sałat, roladka drobiowa w sosie szpinakowym, z suszonymi pomidorami serwowana z kluseczkami oraz sałatą, pierś faszerowana szynką i gorgonzolą z frytkami i bukietem warzyw, kotlet a’latoscana -filet z kurczaka przekładany szpinakiem i sosem ze świeżych pomidorów z ziemniakami lub frytkami i bukietem sałat.
Do tego makarony i pierogi, sałaty, dania dla dzieci, pizza, garmaż świąteczny oraz napoje. Restauracja Ferkot w Redzie organizuje imprezy okolicznościowe - komunie, bankiety, uroczyste obiady. Oferuje także catering.
>>> Głosuj na Restaurację Ferkot w Redzie. Ślij sms pod numer 72355, o treści gwr.10 <<<
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?