Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ramen Festival. 10 restauracji z Łodzi przygotuje japońską zupę ramen

Matylda Witkowska
pixabay.com
W piątek, 17 listopada, rusza druga edycja Ramen Festival. 10 łódzkich restauracji przygotuje popisowe japońskie zupy ramen.

Ramen to obok sushi najpopularniejsze japońskie danie. Składa się z bulionu mięsnego lub roślinnego oraz dodatków: makaronu, mięsa, warzyw, jajka. Czas gotowania wynosi od 8 do nawet 20 godzin.

– Ramen to raczej całe danie niż zupa – podkreśla Izabella Borowska z portalu Jemy w Łodzi, organizatorka Festiwalu.

Podczas łódzkiego festiwalu spróbujemy zarówno ramenów mięsnych jak i wegańskich z różnymi dodatkami. Wszystkie potrawy będą oceniane przez jury, a pod koniec festiwalu wybrany będzie najlepszy rosół.

Ceny porcji wyniosą od 18 do 28 zł. Festiwal trwać będzie do 26 listopada.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto