Książka 'Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka' zawiera 50 przepisów. Anna Wojciechowska mówi, że pochodzą one zarówno z jej rodziny jak i od strony męża. Przepytała tylko rodowitych łodzian. Przepisy są łatwe w wykonaniu, bo kuchnia łódzka jest prosta i biedna, typowo robotnicza. Dużo w niej zup, dań ziemniaczanych i podrobów.
Przyrządzania łódzkich potraw można się nauczyć podczas bezpłatnych warsztatów kulinarnych. Odbędą się one w niedzielę w kawiarni Daleko Blisko w OFF Piotrkowska. W menu: karp gotowany, zalewajka, lepioszki oraz żulik.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?