W dawnym sklepie mięsnym przy ulicy Ozimskiej można dziś zjeść nie tylko golonkę, ale także kanapki, hamburgery, a także zestawy śniadaniowe i obiadowe. Dania - w pierwszym w mieście barze mięsnym - są też serwowane na wynos. Wszystkie mięsne wyroby opierają na produktach Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Joachim Matejka z Opola. To jednak nie Joachim Matejka wpadł na pomysł pierwszego baru mięsnego w Opolu. Do jego otwarcia namówili go syn Michał i córka Monika. Przeczytaj też: Inwestycje w Opolu- Czasy się zmieniają i teraz nie wystarczy produkować świetne wyroby, trzeba też je sprzedawać na różne sposoby - przekonuje Michał Matejka. - Uważamy, że w Opolu brakuje miejsc, gdzie można smacznie zjeść.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?