Dla niektórych gości restauracji ta sytuacja jest niemiłym zaskoczeniem. Czytelniczka Expressu Ilustrowanego Małgorzata Kubiak z Łodzi opowiada: – Sprawdziłam ceny potraw w internecie, zanim tam się wybrałam. Zaprosiłam na obiad moją siostrę i jej męża, którzy przyjechali z wizytą z Kutna.
Ku zaskoczeniu pani Małgosi, w papierowym menu pierogi kosztowały o 4 zł więcej, niż zapowiadała strona internetowa. Podobnie wątróbka. Także ceny placków ziemniaczanych, kaszanki, a nawet pieczywa w elektronicznej karcie dań różnią się od zamieszczonych w papierowym menu lokalu na dziedzińcu Manufaktury.
Czytaj też:
Różnice wynoszą od 1 zł do nawet 10 złotych. Chyba największa różnica w cenach miedzy menu w restauracji Polka i menu w internecie dotyczy bigosu staropolskiego, długo warzonego, podanego w chlebie. W internecie bigos staropolski ma cenę 18 zł. a w rzeczywistości jest serwowany za 28 zł, czyli o 10 zł drożej niż informuje elektroniczny jadłospis! Skąd te rozbieżności?
Dorota Truskiewicz z działu marketingu firmy Platan Group Sp. z o. o., do której należy sieć restauracji firmowanych przez Magdę Gessler wyjaśnia: – Podczas zmiany oferty dań nastąpił problem techniczny. Poprawne są ceny w papierowym menu. Właśnie usuwamy błąd.
Przypomnijmy, że w lokalach firmowanych przez Magdę Gessler do wszystkich cen podanych w papierowym menu doliczane jest 10 proc. za serwis...
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?