60 procent stołujących się w restauracjach mieszkańców Łódzkiego dokonuje właśnie takich wyborów. To najwyższy wynik w kraju.
Do restauracji łodzianie chodzą głównie z wygody (29 proc.) albo z powodów towarzyskich (26 proc.). O wyborze lokalu decydują przede wszystkim cena, a następnie smak i lokalizacja. Za posiłek w lokalu mieszkańcy Łódzkiego płacą przeważnie nie więcej niż 45 złotych.
W województwie łódzkim mieszkańcy rzadko bywają w kawiarniach. Z ankiety wynika bowiem, że 70 proc. z nas nigdy nie bywa w takich lokalach albo wybiera się tam rzadziej niż co dwa-trzy miesiące.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?