Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Manufaktura pełna morskich rarytasów. Rusza Festiwal Ryb i Owoców Morza

Adam Tubilewicz
Od 21 do 23 sierpnia w dwunastu restauracjach na terenie Manufaktury będzie można spróbować m.in. sandacza w rieslingu z groszkiem cukrowym albo pizzy z owocami morza. Wszystko w cenie 18 zł za porcję.

W przedostatni weekend sierpnia Manufaktura zaprasza na biesiadę w nadmorskim klimacie.

Od piątku do niedzieli lokale znajdujące się na rynku Manufaktury zaoferują specjalne dania z ryb i owoców morza. Będzie można spróbować między innymi sandacza w rieslingu z groszkiem cukrowym i ryżem, pieczonego okonia argentyńskiego podanego na warzywnym gratin czy dorsza w kolorowym pieprzu. Na amatorów owoców morza czekają krewetki w maślano - cytrynowym sosie czy pizza z owocami morza.

W festiwalu weźmie udział 12 restauracji. Jak zapewniają organizatorzy, ceny dań będą zróżnicowane, ale nie przekroczą 18 złotych.

Festiwal Ryb i Owoców Morza w Manufakturze - Restauracje:

1. American Bull - pieczony okoń argentyński podany na warzywnym gratin;

2. Bierhalle - stek z mustela podany z kremowym risotto, grillowaną cukinią oraz gazpacho;

3. Coś Dobrego - rybka w warzywach prosto z ogródka kuzynki Janinki;

4. French Potato - ziemniak ze śledziem pod pierzyną lub placki po norwesku z wędzonym łososiem i serkiem ziołowym;

5. Ganesh - Fish & Veg Tandoori - kawałki ryby marynowane w sosie indyjskim oraz przyprawione warzywa z pieca Tandoor podawane z plackiem Naan lub Roti;

6. La Vende – niespodzianka;

7. Pizza Hut - Pizza Bella Mare;

8. Pan Kejk - sakiewka z naleśnika z owocami morza, porem i cukinią w sosie śmietanowym;

9. Rajskie Jadło - dorsz pieczony z kolorowym pieprzem, podawany z czarnym ryżem i grillowaną cukinią;

10. Restauracja PRL - sandacz w rieslingu z groszkiem cukrowym i ryżem;

11. Tawerna Pepe Verde - krewetki w sosie maślano - cytrynowym podane z ryżem;

12. The Mexican - dwie tortille pszenne faszerowane krewetkami z dodatkiem cukinii, pora i sera cheddar, podawane z sosem guacamole.

Czytaj też:

Skimboard w Manufakturze. Czwarta edycja Red Bull Skim It

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto