Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łódzka kuchnia w hotelu Holiday Inn

Agnieszka Magnuszewska, dem
Tradycyjna łódzka kuchnia
Tradycyjna łódzka kuchnia Maciej Stanik
Tradycyjna łódzka kuchnia trafiła do menu hotelu Holiday Inn. W jego skład wchodzą cztery potrawy odnoszące się do wielokulturowej tradycji Łodzi.

Monika Karolczak, zastępca dyrektora Biura Promocji, Turystyki i Współpracy z Zagranicą UMŁ mówi, że coraz więcej partnerów z branży kulinarnej jest zainteresowanych książką Anny Wojciechowskiej "Fifka i żulik", w której prezentowana jest tradycyjna łódzka kuchnia. Dzięki wprowadzeniu łódzkiego menu w restauracji hotelu Holiday Inn, turyści będą mieli okazję poznać lokalną kuchnię.

Maciej Szałek z Holiday Inn opowiada, że w hotelowym menu do kuchni żydowskiej nawiązuje śledź na trzy sposoby, z kolei sznycel to tradycja austriacko - niemiecka, a zalewajka serwowana na wędzonce to polski element. Do tego sernik marchewkowy, który jest połączeniem kuchni tradycyjnej i nowości. W okresie świątecznym goście hotelowej restauracji będą mogli zjeść gęś z kaszą. Do tego marynowane owoce i skorzonera.

Księgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.plKsięgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.plKsięgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto