Uczniowie prezentowali kulinarne umiejętności jakie nabyli podczas szkoleń i warsztatów" Jestem zawodowcem na poziomie europejskim", jakie szkoła realizowała przez dwa lata w ramach projektu unijnego.
– Polecam kurczaka z serem i bazylią, sałatkę z pomidorami i smażoną fetą, tradycyjny sos grecki tzatziki, kałamarnice smażone, a na deser – babeczki z nadzieniem orzechowym – zapraszał do degustacji Łukasz Olczak z kl. IVa.
Mateusz Janicki z kl. IIId zachwalał włoski makaron z bazylią i pomidorami, szynkę parmeńską, a na słodko ciasteczka amaretti i panna cotta.
Na stole francuskim pięknie prezentowały sięm.in. terriny (pasztety) z ryby oraz ciasto jabłkowe. Autorzy potraw hiszpańskich uczyli gości, jak poradzić sobie z... krewetką gotowaną w całości, zachęcali do degustacji owoców morza oraz migdałowych ciasteczek.
Można było też poznać smak angielskich kruchych pierożków nadziewanych mięsem i marchewkowego ciasta.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?