Składniki:
po 10 dkg suszonych: jabłek, gruszek, śliwek i moreli;
5 dkg suszonej żurawiny,
5 dkg suszonych ananasów,
kilka fig,
skorka pomarańczowa lub cytrynowa,
16 gram cukru wanilinowego,
5 goździków,
szczypta cynamonu,
łyżka miodu
Informacje o przepisie
Czas przygotowania 10 min.
Czas gotowania 45 min.
Całkowity czas przygotowania 55 min.
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 6-8 porcji
Kategoria napój, danie wigilijne
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 75
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody i doprowadź do zagotowania. Kiedy się zagotuje, zmniejsz płomień i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 30 minut. Podawaj wystudzone.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?