18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kolacja w ciemnościach w restauracji TiTi w Łodzi

Alicja Zboińska
W piątek w łódzkiej restauracji zapanują egipskie ciemności
W piątek w łódzkiej restauracji zapanują egipskie ciemności archiwum/Dziennik Łódzki
W piątek w restauracji TiTi przy ulicy Sienkiewicza 67 odbędzie się pierwsza w mieście kolacja w ciemnościach - dinner in the dark. Czego mogą się spodziewać goście? Restauracja będzie całkowicie zaciemniona. W szatni, oprócz płaszczy i kurtek, trzeba będzie zostawić zegarki, telefony komórkowe, kamery, aparaty fotograficzne. Jeszcze przed wejściem trzeba będzie wybrać menu, a kelner, oprócz przyjęcia zamówienia, poinformuje, jak należy zachowywać się podczas kolacji. Chętni mogą poprosić o ubranie ochronne, coś w rodzaju fartucha, jeśli obawiają się ubrudzenia podczas konsumpcji.

Nietypowy pomysł Wojciech Andziak, współwłaściciel restauracji, podpatrzył podczas pobytu w Szwajcarii.

W piątkowy wieczór gości będzie obsługiwać dwóch niewidomych kelnerów oraz menedżer, uzbrojony w noktowizor.

Właściciele TiTi przygotowali trzy rodzaje menu: zielone, pomarańczowe i czerwone. Zamawiający zielone zjedzą: babeczki z cukinii z nasionami słonecznika oraz kotleciki z pszenicy i orzechów z sałatką ziemniaczaną i tzatzikami. Menu czerwone to grzanki z pasztetem, szynką, kaszanką i tatarem oraz grillowana polędwiczka wieprzowa z balsamiczną cebulą, risottem po mediolańsku i miks sałat. Zamawiający menu pomarańczowe zjedzą faworki z kurczaka z boczkiem i powidłami śliwkowymi oraz filet z kurczaka, faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym z frytkami i warzywami. Będzie też deser niespodzianka. Za kolację trzeba zapłacić 60 zł od osoby, do tego dochodzi koszt napojów.

Jeżeli pomysł się spodoba, kolacje w ciemnościach będą organizowane we wszyskie piątkowe wieczory. Miejsce rezerwować można telefonicznie: (42) 207-10-10, mejlowo: [email protected] lub osobiście.

Pierwsza tego typu restauracja powstała w Zurychu, podobne działają w Niemczech, Londynie i Moskwie.

Zobacz: Łódź nie wydała 650 mln. Nie wybudują dróg i orlików

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto