Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jedyne takie pierogi z kaszą pęczak w Bytowie. Właściciele urozmaicili w ten sposób kartę dań

Redakcja
Łukasz Boyke
Miejsce, które jest coraz chętniej odwiedzane przez miłośników domowej – tradycyjnej kuchni zaskakuje swoich klientów nowymi smakami. Od kilku dni w Pierogarni Barbary i Ryszarda Lewandowskich można zjeść m.in. pierogi nadziewane kaszą pęczak.

Całość okraszona sosem pieczeniowym tworzy prawdziwą symfonię smaku. Według właścicielki restauracji nowe pomysły, to przede wszystkim sposób na urozmaicenie karty dań.

- Lubimy zaskakiwać swoich klientów, dlatego staramy się wprowadzać do karty kolejne potrawy, które nie zawsze są typowe, a które są chwalone przez naszych klientów – przyznaje Barbara Lewandowska, kucharka w Pierogarni. - Pierogi z kaszą pęczak można zjeść tylko u nas, bo w całym Bytowie nie ma takiej potrawy. Chcemy być najlepsi, dlatego nasze dania są urozmaicone i co najważniejsze zawsze świeże. Właśnie dlatego miejsce które tworzymy zyskuje na popularności.

Choć największą wyróżnieniem dla właścicieli restauracji są zadowoleni i najedzeni klienci, Barbara i Ryszard Lewandowcy nie kryją satysfakcji z tego, że zostali docenieni przez Czytelników w organizowanym pod koniec października 2013 roku Plebiscycie "Smakosz". Pierogarnia jest też nie tylko miejscem, w którym stołują się mieszkańcy Bytowa, ale również znane osobistości z okolicznych gmin. Na golonkę do Pierogarni regularnie przyjeżdża chociażby Rudi Schuberth, który mieszka na terenie gminy Czarna Dąbrówka.

Przeczytaj również o wypadku drogowym z udziałem karetki pogotowia

- Myślę, że obsługa każdej restauracji jest podstawą jej sukcesu, więc bardzo się staram, aby każdy wyszedł z naszej Pierogarni zadowolony i przede wszystkim najedzony. – przyznaje Ryszard Lewandowski, kelner.

Obecnie w Pierogarni podawanych jest 15 różnego rodzaju pierogów. Oprócz tego knedle, pyzy, kluski, kopytka i placki. Są też naleśniki i koktajle. Każdego dnia jest inna zupa i danie mięsne.

Restauracja znajduje się przy ulicy Podzamcze w Bytowie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na bytow.naszemiasto.pl Nasze Miasto