Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Fine Dining Week po raz kolejny w Łodzi. Zobacz restauracje oraz ich menu

Redakcja
Plac wolności 8

Menu A
- Pâté en Croûte / piklowana gorczyca / majonez grzybowy / sałatka z ziół
- Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque
- Schab cielęcy / gratine selerowe / boczniak pieczony / brokuł szparagowy / cebulka perłowa / sos blanquette / kruszonka z karmelizowanej cebuli
- Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy
- Marakuja / jogurt / podgrzybek

Menu B
- Kozi ser / kiszona rzodkiewka / piłkowany burak / purée rodzynkowe
- Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque
- Jajko poché / białe szparagi / beurre blanc szafranowy / chips parmezanowy
- Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy
- Marakuja / jogurt / podgrzybek
Plac wolności 8 Menu A - Pâté en Croûte / piklowana gorczyca / majonez grzybowy / sałatka z ziół - Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque - Schab cielęcy / gratine selerowe / boczniak pieczony / brokuł szparagowy / cebulka perłowa / sos blanquette / kruszonka z karmelizowanej cebuli - Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy - Marakuja / jogurt / podgrzybek Menu B - Kozi ser / kiszona rzodkiewka / piłkowany burak / purée rodzynkowe - Agnolotti ze słodką cebulą / żółtko konfitowane / szyjki rakowe / bisque - Jajko poché / białe szparagi / beurre blanc szafranowy / chips parmezanowy - Turbot / purée marchew z imbirem / fondant ziemniaczany / pak choi / beurre blanc pietruszkowy - Marakuja / jogurt / podgrzybek
Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week odbędzie się w dniach 6-17 lutego. Szefowie Kuchni najlepszych restauracji w całym kraju przygotowali popisowe pięciodaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie. Gościem specjalnym Festiwalu będzie Massimo Bottura, najlepszy szef kuchni i restaurator świata.

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie poświęcone scenie fine diningowej, czyli najwyższej próby sztuce restauracyjnej. Szefowie Kuchni z prawie 70 najsłynniejszych i najbardziej ekskluzywnych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne w wyjątkowej cenie 119zł.

Festiwal odbywa się w duchu Respect Food. Formuła wcześniejszych rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.

Gościem specjalnym Festiwalu dzięki marce GRUNDIG będzie Massimo Bottura, Szef Kuchni, właściciel Osteria Francescana (najlepszej restauracji świata z trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo Bottura jest ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood opierającej się o filozofię zero-waste.

Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo Botturą w duchu #RespectFood.

Fine dining to połączenie bezkompromisowej jakości rzadkich produktów, najwyższej jakości ich przygotowania oraz światowej klasy oprawy i atmosfery w restauracji. Scena fine dining w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie (na Fine Dining Week wybrało się dotąd 24,868 Gości!). Zyskujemy kolejne rekomendacje Michelin oraz coraz więcej kandydatów do słynnych michelinowskich gwiazdek. Gonimy szybko zachodnioeuropejską scenę fine-diningową. Misją festiwalu sztuki restauracyjnej Fine Dining Week jest edukacja w zakresie najwyższej kultury restauracyjnej oraz jej intensywna promocja. Nic bowiem nie przybliży jej polskim Gościom lepiej, niż bezpośrednie doświadczenie jednej z najwybitniejszych polskich restauracji.

Festiwal Fine Dining Week jest okazją na poznanie świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i odwagi w nowoczesnym kreowaniu trendów. Podczas festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Do każdego pięciodaniowego posiłku goście mogą dokupić koktajl aperitivo na bazie wermutu Martini Riserva, który pobudzi apetyt oraz zmysły. Zwyczaj celebracji wspólnych chwil przy dobrym jedzeniu i koktajlach to idealna okazja do wspólnego próbowania różnych połączeń kulinarnych, a także odnalezienie tzw. La dolce vita, czyli radości życia przepełnionego pasją i chęcią czerpania z każdej chwili jak najwięcej.

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto