Zaczęło się od garncarza Fletcher Davis, który wymyślił hamburgera w 1904 roku. Podjął się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony kotlet na grzance z sałatą, musztardą i majonezem. To proste danie podbiło serca ludzi na całym świecie i towarzyszy nam od ponad 113 lat.
Od czwartku (23.02) do soboty (25.02) będziecie mieli okazję spróbować burgerów w całkiem nowych wariantach.
Mojo Picon– Burger Hiszpański z chorizo (na ostro)
Krucjata Smakiem: Burger Polski – z kotletem schabowym i kapustą kiszoną
Jack Burger's - Fire Black Jack, czyli burger w czarnej bułce barwionej sepią + koktajl na bazie Jacka Danielsa z beforowego baru
B.B.Kings - Mięso w mięsie, czyli burgery bardzo mięsne + (w zestawie) frytki od Patat & More
Traditional Hungarian – Hungarian Langos Burger – składający się z dwóch warstw ciasta langos nadziewany serem żółtym, kiełbasą i kapustą kiszoną
Challah - Kuchnia Żydowska - (wegetariański) Burger z falafelem i serem halloumi z dodatkiem sosu harrisowego w bułce maślanej typu brioche
Kiełbaskowo - Twój biznes pod klucz - burger z kiełbasą
A w strefie Piotrkowska 217 możecie wpaść też na burgera z polikiem wieprzowym duszonym w cydrze z rozmarynem od Szwalnia smaków - słodka nić!
W czwartek (23.02) będzie miała miejsce Szkoła Gotowania, podczas której można nauczyć się jak zrobić wyśmienitego burgera prosto od Jack Burger's.
Piotrkowska 217, Łódź
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?