Wybierz region

Wybierz miasto

    Farba w szpitalnej zupie

    Autor: (Jed.)

    2000-05-10, Aktualizacja: 2009-08-21 13:24 źródło: Polska Dziennik Łódzki

    W 19 punktach gastronomicznych usytuowanych na terenie szpitali w Łodzi, Piotrkowie Trybunalskim, Sieradzu i Skierniewicach sprzedawano towary przeterminowane i po upływie dat minimalnej trwałości.

    W 19 punktach gastronomicznych usytuowanych na terenie szpitali w Łodzi, Piotrkowie Trybunalskim, Sieradzu i Skierniewicach sprzedawano towary przeterminowane i po upływie dat minimalnej trwałości.
    Inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej znaleźli na w bufecie terenie jednego z łódzkich szpitali aż 16 przeterminowanych produktów. W punkcie gastronomicznym na terenie szpitala w Zgierzu w ofercie były naleśniki i zapiekanki, które straciły świeżość 49 dni wcześniej.
    W jednym z punktów w Łodzi stwierdzono, że odpadająca z sufitu farba leciała prosto do potraw.

    Sonda

    Czy masz zaufanie do Pogotowia Ratunkowego?

    • Nie (68%)
    • Tak (32%)

    Korzystamy z cookies i local storage.

    Bez zmiany ustawień pliki są zapisywane na urządzeniu. Więcej przeczytasz tutaj.